Američtí vojáci

Američtí vojáci Zdroj: ČTK

Američtí vojáci vyjeli dnes ráno z Pardubic do Prahy

Vojáci z konvoje americké armády, kteří přenocovali v Pardubicích, opustili dnes kolem 9:30 město. S vojáky se přišly rozloučit desítky lidí. Kolona zamířila do Prahy, kde se spojí s dalšími americkými vojáky, kteří přijedou z Liberce a Vyškova.

Policisté na chvíli zastavili dopravu na příjezdové silnici do města od Přelouče. Americká kolona odjela směrem na Hradec Králové a do Prahy bude pokračovat po dálnici D11. U brány pardubických kasáren mávali lidé na rozloučenou americkými vlaječkami, mnoho lidí si vojenská vozidla fotografovalo a filmovalo.

Americký konvoj čítající 19 obrněných transportérů Stryker a 25 dalších doprovodných vozidel přijel v neděli do Pardubic z Polska přes hraniční přechod v Náchodě rozdělený na tři části. Ve skupině bylo 135 vojáků a 25 členů doprovodu. V pardubických kasárnách američtí vojáci strávili noc, předtím si veřejnost mohla několik vozidel prohlédnout.

Američtí vojáci se vracejí z cvičení v Pobaltí na základnu v Německu. V Praze se všechny tři konvoje spojí. Ve středu 1. dubna konvoj ve třech kolonách, mezi kterými bude hodinový interval, odjede z Prahy po jedné trase směrem na Plzeň a dále přes hraniční přechod Rozvadov do Německa.