Policie zasahuje v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku kvůli střelbě v restauraci Družba. Na snímku policisté odklánějí dopravu nedaleko místa incidentu

Policie zasahuje v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku kvůli střelbě v restauraci Družba. Na snímku policisté odklánějí dopravu nedaleko místa incidentu Zdroj: ČTK

V hospodě v Uherském Brodě se střílelo. Na místě je devět mrtvých

Osm obětí na životě si vyžádala dnešní střelba muže v restauraci Družba v Uherském Brodě. ČTK to sdělil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) který společně s policejním prezidentem Tomášem Tuhým míří na místo tragédie. Podle informací ministra zemřel i pachatel útoku.

Z místa útoku byla odvezena jedna zraněná žena. "Utrpěla střelné poranění a ve vážném stavu byla převezena na ARO uherskohradišťské nemocnice," řekl ČTK mluvčí krajské záchranky Petr Olšan. Záchranná služba má podle něj na místě sedm posádek a také vrtulník. Lékaři ženu nyní operují. "Žena byla postřelena do hrudníku, zranění je vážné," řekla ČTK mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská. Podle informací ČTK náboje údajně pocházely z brokovnice.

Podle starosty Patrika Kunčara (KDU-ČSL) vpadl do restaurace ozbrojený muž, který začal bezhlavě střílet. "Vypálil asi 25 ran a pravděpodobně zranil dva lidi," řekl ČTK Kunčar.

Pachatelem byl podle Kunčara asi šedesátiletý místní muž, zřejmě psychicky labilní. Střelec po útoku údajně spáchal sebevraždu.

Pachatel dnešní střelby v Uherském Brodu před činem volal na linku Krimi zpráv televize Prima. Bez dalších podrobností to ČTK řekla mluvčí televize Marie Fianová.

Křižovatka v blízkosti restaurace byla podle reportéra ČTK do 16:00 uzavřená. Dopravu na místě usměrňuje městská policie. "Povolali jsme do služby šest strážníků jako posily," řekl ČTK místostarosta Uherského Brodu Jan Hrdý (ODS). Družba, kde se střílelo, je podle něj klasickou restaurací typu pivnice.

Policejní prezident podle své mluvčí Jany Macalíkové jede na místo tragédie vyjádřit podporu policistům i místním obyvatelům. "Je to mimořádná událost," doplnila Macalíková. Spolu s ním ve vrtulníku letí také ministr Chovanec.