O kontroverzní selfie Zdeňka Škromacha informoval i zahraniční server mirror.co.uk

O kontroverzní selfie Zdeňka Škromacha informoval i zahraniční server mirror.co.uk Zdroj: www.mirror.co.uk

Další mezinárodní ostuda: Zdeněk Škromach si neodpustil selfie v koncentračním táboře

Celý svět si předevčírem připomínal 70. let od osvobození osvětimského koncentračního tábora, pieta se konala také v českém Terezíně. Namísto poklidného uctění obětí holocaustu však přišla další mezinárodní ostuda. Zdeněk Škromach si nezapomněl udělat selfie v přímém přenosu, a tak si jeho aktu všimla i zahraniční média. 

Smutné a trapné zároveň. Činu Zdeňka Škromacha si všimla zahraniční média, mimo jiné například www.mirror.co.uk

Zdeněk Škromach si spolu s dalšími lidmi vykračoval v průvodu na pietní akci, kdy v jednu chvíli neváhal sáhnout po mobilním telefonu a zvěčnit se v Terezíně. Druhá kontroverzní selfie tak na sebe nenechala dlouho čekat. Svůj počin si hájí zhruba takto: „Fotím dost často, říkám tomu pohled z druhé strany. Jsem rád, že vás moje fotografie zaujaly. I fotografie z mé dnešní návštěvy Terezína najdete na mém facebookovém profilu. Věřím, že jsou zajímavé,“ řekl Zdeněk Škromach pro server Lidovky.cz.

Mimo jiné, není to tak dávno, co si mladá Američanka Breanne pořídila selfie v koncentračním táboře v Osvětimi a fotografii sdílela na svém Twitteru. Okamžitě se strhla vlna celosvětového pobouření. Alespoň to si mohl pan místopředseda Senátu ČR nastudovat a vyhnout se tak mezinárodní ostudě.