Fotografické duo. Dvojice Jana Jabůrková a Jiří Turek si libuje ve snímání vybraných událostí z různých úhlů pohledu. Tentokrát si během druhého srpnového víkendu vybrali okolí Českého Krumlova, kde svými objektivy (oba používají stejnou velikost) zachytili vodácký provoz na horním toku Vltavy. Jakkoli Jabůrková s Turkem fotili na Vltavě a já jel Sázavu, naše pocity se překrývaly. Proto jsme je propojili. Ahóóój.

Fotografické duo. Dvojice Jana Jabůrková a Jiří Turek si libuje ve snímání vybraných událostí z různých úhlů pohledu. Tentokrát si během druhého srpnového víkendu vybrali okolí Českého Krumlova, kde svými objektivy (oba používají stejnou velikost) zachytili vodácký provoz na horním toku Vltavy. Jakkoli Jabůrková s Turkem fotili na Vltavě a já jel Sázavu, naše pocity se překrývaly. Proto jsme je propojili. Ahóóój. Zdroj: Jana Jabůrková, Jiří Turek

Vodní svět 2014: šok padesátníka, který sjížděl řeku naposled v pubertě

Myslel jsem si, že už to nikdy nezažiju. Naposled jsem sjížděl řeku v době, kdy jsem ještě neměl holku a kdy vám k východoněmeckému stanu zvanému „kulturní dům“ přibalili čtyřicetikilovou tašku plnou podpěrných duralových tyčí.

A proč jsem se tedy rozhodl pustit se po několika desítkách let znovu do vodáckého dobrodružství. Prostě se mi jednoho dne zastesklo po mozolech od lodního pádla, na něž jsem si kdysi vyryl nožem nápis „punk’s not dead“ jako revoltu proti třídní, jež nás rozesadila do lodí direktivně, kamarád nekamarád. Navíc mám přátele, kteří všechno zařídí — dnes prý není nic snazšího než jet vodu. Objednali loď, pádlo a zaveleli, kde mám kdy být. Camp Sázavský ostrov. Pátek odpoledne. Nabídka? Víkendové tropické vedro, stan, karimatka a kamarádka Vydra, loď z neprorazitelného plastu. Když jsem do toho šel, netušil jsem, jak propastný rozdíl bude mezi dřevitou vzpomínkou a tím, čemu nelze říkat jinak než dokonale proorganizovaný vodácký průmysl...

Reflex 34 - obálkaReflex 34 - obálka | ArchívJak vodácké dobrodružství Milana Tesaře nakonec dopadlo, si můžete přečíst v aktuálním vydání časopisu Reflex.