Vlk z Wall street

Vlk z Wall street Zdroj: CSFD.cz

Film Vlk z Wall Street má problém, obchodník chce odškodnění 25 milionů dolarů

Poněkud absurdní dohru má veleúspěšný americký film Vlk z Wall Street, ve kterém exceloval Leonardo DiCaprio. Američan, bývalý obchodní partner Jordana Belforta, podle jehož životního příběhu dílo vzniklo, požaduje 25 milionů dolarů za urážky a zesměšnění.

Greene tvrdí, že postava Nicky „Rugrat“ Koskoffa (hraje ji herec P.J.Byrne) je ve skutečnosti on sám. A cítí se zneuctěn a uražen. Postava Koskoffa je ve filmu opakovaně vystavena posměchu kvůli svému „tupé“, které nosí na hlavě. „Je to nehorázně urážlivý způsob,“ tvrdí Andrew Greene. Ten kdysi spolupracoval se skutečným podvodníkem Belfortem, který je předlohou k celému filmu.

Uražený Greene proto zažaloval společnost Paramount Pictures (distribuovala Vlka v USA a Japonsku) i další firmy, které se na výrobě podílely. A chce celkem 25 milionů dolarů jako kompenzaci za urážky jeho osoby. „Nebyl jsem v žádném morálním úpadku, nejsem zločinec a neberu drogy, jak je to tvrzeno ve filmu,“ říká.

Jak se situace vyřeší, není zatím jasné, ale Greenův advokát již filmaře varoval, že jeho klient nikdy nebyl obviněn ze žádného trestného činu a proto si dělá naděje, že v procesu uspěje.

Film Vlk z Wall Street měl premiéru v druhé polovině prosince loňského roku, měl rozpočet 100 milionů dolarů a zatím na tržbách získal kolem 340 milionů.