Soči

Soči Zdroj: ČTK

V Soči se začínají dít divné věci!!

Dlouholetý redaktor Reflexu Milan Tesař sleduje olympiádu přímo v Soči. Reportér Jiří X. Doležal mu klade „záludné“ otázky, na které hledá Reflex.cz prostřednictvím svého zvláštního zpravodaje odpovědi v Rusku na zimních hrách. Co jsme zjistili dnes a jak zněla otázka:

JXD: Sledoval jsem reakce české veřejnosti na výkon našeho hokejového teamu. Kdy a kde budou ty hokejisty popravovat a kolik bude stát vstupenka na exekuci?

Milan Tesař: Ahoj Jirko, přiznám se ti, že se v Soči začínám trochu bát. Začínají se tu dít divné věci. Ale popořadě…

Jako bys, Jirko, nevěděl, že v Praze se vždycky popravovalo na Staroměstském náměstí. Jedno je jisté, až se bude stínat 27 českých hokejových pánů, budou u toho očumovat ti samé Emilové jako v roce 1621. Hlavně budou rádi, že se to neděje jim. A víš, co je, Jirko legrace? Kdybychom náhodou něco vyhráli, budou tam stát taky a vyvolávat jména „hokejek“, na které měli předtím vztek, jelikož nemohli pochodovat s městem za vítězný národ a na chvíli zapomenout na svůj zatracenej život. Ono se toho nakecá, ale není známý jediný dochovaný případ, že by udušení z oběšení bylo provedeno na českém reprezentantovi. Co si pamatuju, hokejistům to tahle země opravdu spočítala jenom jednou, v roce padesát. Režim jim tehdy nedovolil odjet obhájit do Londýna na mistrovství zlato, hráči se na truc ožrali, křičeli, že rudej císařpán je vůl a ve vykonstruovaném procesu dostali od osmi měsíců do patnácti let. Provazu se vyhnuli čistě náhodou.

Ale když už jsme u těch estébáků. Včera jsem chtěl jít na hokej do haly Bolšoj podél moře, po krásném novém korzu. Zrada, končilo mříží kousek od hokejové haly. Kopl jsem do plotu, jelikož mi došlo, že se budu muset (po kolikáté už) začít bloudit a hledat jinou cestu do Olympijského parku. Moje mobilní aplikace Moves mě večer pochválila za „All Time rekord“, 21 764 kroků (16,7 kilometru), ale já dostal strach. Došlo mi, že svým nelogickým, bloumavým pohybem musím být krajně podezřelý pilotům dvaceti neviditelných stíhaček operujícím nad městem. Uřícený muž, který jde šest kilometrů podel moře, pak kopne do plotu a stejnou cestou utíká šest kilometrů zpátky, aby stihl Jágra. Má to logiku? Večer jsem v hotelu zjistil, že mám odemčený pokoj. Sevřelo se mi hrdlo. Zmáčknul jsem kliku a….

(pokračování zítra)