Ulov si svou vlajku

Ulov si svou vlajku Zdroj: Archív

Pryč s vlajkami Evropské unie. Ty hadry prý visí na státních budovách nelegálně!

V poslední době se na sociálních sítích Češi projevují jako stále větší rasisté a nacionalisté. Jedná se konkrétně o dvě věci: vlna nenávistných reakcí na česko-romskou vlajku Tomáše Rafa, a nyní nově skupina ProVlast, která vybízí ke strhávání vlajek Evropské unie.

Jelikož v Lisabonské smlouvě, je mj. napsáno, že na žádost některých členských států EU nejsou žádná ustanovení stanovující symboly Evropské unie. Z této právní skutečnosti tedy vyplývá, že Evropská unie nemá žádnou oficiální symboliku, jako je vlajka a hymna, neboť tyto symboly náležejí především státům. Byrokracie chytila krále byrokratů v Bruselu!

Udělejte si čas a se svými známými a kamarády se projděte po vašem městě či vesnici. Pokud naleznete modrou vlajku, hyzdící vaše okolí, sundejte ji. Vlajku vyfoťte a zašlete nám ji. Všechny vaše fotografie zveřejníme a skupinu či jednotlivce, kteří jich uloví nejvíce, náležitě odměníme.

Pokud se vám podaří vlajku EU nejen sundat, ale i vyměnit za naše státní barvy, počítá se to za dvojnásobek. Pokud nám zašlete video, jak danou vlajku sundáváte, bodů bude třínásobek.“

Takto vyzývá skupina Pro-Vlast, která má nejen facebookovou skupinu, ale i web. Bohužel má už i velké ohlasy a ti, kdo nemají nic lepšího na práci, než vystavovat na odiv svou nenávist vůči naprosto nevinnému symbolu, už dokonce své úlovky sdílejí a posílají.

Nelze říct víc, než že myslícímu člověku je při pohledu na tyto stránky plné nesmyslné nenávisti smutno a stydno.

Případ „vlajkového problému“ se nedávno také zviditelnil, když Dělnická strana sociální spravedlnosti podala trestní oznámení na umělce  Tomáše Rafa, který navrhl česko-romskou vlajku. Stačilo jen vložit článek o jeho případu na server iDnes.cz, a národ opět začal v diskusích posílat všechny Romy do plynu. 

Zajímá-li vás téma více, přečtěte si třetí lednový Reflex, který vyjde ve čtvrtek 16. ledna.