Barack Obama

Barack Obama Zdroj: Profimedia.cz

Barack Obama se dostal na seznam nejméně vlivných osob

Americká verze časopisu GQ sestavila seznam nejméně vlivných osob roku 2013. Na seznamu skončil i americký prezident, který bývá jinak označován za nejmocnějšího muže světa.

Svět je plný celebrit, každý je zná, chudobou jistě netrpí, ale přesto jsou považovány za osoby bez vlivu. Kromě hudebních, filmových a sportovních hvězd, které zklamaly čtenáře, se na seznam dostal i americký prezident Barack Obama.

Americký prezident se dostal na 17. místo v seznamu neúspěšných lidí podle verze čtenářů GQ. Časopis vysvětluje fakt, že se Obama dostal do seznamu, tím, že mnoho a barvitě slibuje, konec konců ale ničeho nedosáhne. Mezi Obamovy neúspěchy zařazují mimo jiné jeho neschopnost hájit své pozice v mezinárodní politice, jak tomu bylo v případu se Sýrií. Společnost mimochodem dělají Obamovi na seznamu Justin Bieber a Lady Gaga.

Pozoruhodné je i to, že vnikl nový žánr. Časopis GQ uveřejnil šest fitkivních nekrologů z pera spisovatelů, kde s Obamou účtují, jako by tu už nebyl. Připisují mu další Nobelovu cenu, tentokrát za literaturu, nechávají ho umřít jednou v roce 2016, jindy až v roce 2056. Jeden autor na něj nechává vzpomínat jeho volebního rivala 121letého senátora Johna McCaina. Bez ohledu na svérázný americký smysl pro humor je jasné, že Obamova záře už poněkud pohasla.