Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: reprofoto ČT24

Zeman je zraněný a nemocný. Říká nám lékařské konzilium pravdu?

Nešlo si toho nevšimnout. Prezident Miloš Zeman má problémy s schůzí a koordinací pohybů. Podle lékařů je příčinou cukrovka a z toho plynoucí poškození nervů. Vedlo to podle všeho k tomu, že se v noci z úterý na středu zranil a má poškozený meniskus. Kvůli tomu byl hospitalizován v pražské nemocnici v Motole. Říká nám ale lékařské konzilium, které bylo ustaveno už před několika měsíci, pravdu?

Již v srpnu přednosta kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství Fakultní nemocnice Motol profesor Pavel Kolář řekl: „Vyšetření potvrdilo poškození nervů způsobené cukrovkou. Je to funkční porucha nervů, jako by člověk měl od kotníku dolů protézu, hůř cítí podložku a pohyb, balance a koordinovanost chůze je horší.“ „Pokud by se Zemanovo zdraví zhoršovalo, mohlo by to výrazně ovlivnit jeho schopnost vykonávat mandát,“ uvedl tehdy ministr zdravotnictví Martin Holcát.

Podle informací reflex.cz ale není vůbec jasné, zda dvanáctičlenné lékařské konzilium říká celou pravdu o skutečném zdravotním stavu prezidenta. Ostatně nebylo by to v případě jakéhokoli státníka poprvé. Zdraví každé člověka je jeho výsostní osobní věcí. Lékaři ať se postarají o jeho léčení a jistě ani Miloši Zemanovi nikdo nepřeje v případě zdraví nic špatného. Pokud potřebuje ale hlava státu dlouhodobější léčbu, což by výkon jeho mandátu skutečně omezilo, měli by to jeho lékaři co nejdříve sdělit veřejnosti. Mlžení v tomto případě vede jenom k šíření dalších spekulací a to je to nejhorší, co se kolem zdravotního stavu prezidenta v současnosti děje.