Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče

Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče Zdroj: archív Lukáše Poláčka

Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče
Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče
Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče
Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče
Z předchozích ročníků Pohádkového pomeranče
14
Fotogalerie

Nechte si potetovat pomeranč. Pro dobrou věc

Solidně zapařit, užít si koncert kapel Slapdash Rockabilly a Momma Knows Best, vyhrát v tombole, možná si dohodnout nějakou kérku do budoucna a závdavkem si odnést pomeranč třeba s Rumcajsem či originál kouzelníkem Žitem i s kohouty. Pokud vás představa takového večírku láká, vyražte dnes večer do pražského Rock Café na Národní třídě.

 

Šestý ročník akce Pohádkový pomeranč tam začíná od devatenácti hodin. Organizátoři okolo pražského tattoo studia Horror Vacui už teď tipují, zda se jim podaří potetované pomeranče vydražit za víc, než za loňských rekordních 90 tisíc.

 

Letos peníze z každého kousku s vyvolávací cenou 500 korun poputují do Střediska rané péče Tam Tam, kde pomáhají rodičům dětí do šesti let, které mají sluchové nebo kombinované postižení nebo které slyší, ale řeč se u nich nevyvíjí. Nabídli jim možnost využití terénní sociální služby. Tam Tam pomáhá i rodičům, již sami mají sluchové postižení, a to bez ohledu na to, zda jejich dítě slyší, nebo ne.

 

Své nejlepší kousky v podobě pohádkových postav se bude na pomeranče snažit dostat okolo patnácti tatérů z desítky předních českých studií. Jeden z nich, Lukáš Poláček, jenž si se ženou před šesti lety celou charitativní akci vymyslel, slibuje, že každý z originálních kousků podepsaných autorem novému majiteli vydrží. „Pomeranč používají začínající tatéři, kteří se na něm cvičí. Musíte ho jen umístit na suché místo, nejlépe k topení a občas otáčet. Vyschne, trochu ztmavne, ale barvy určitě nevyblednou,“ tvrdí Lukáš Poláček.

 

„Kompletní výtěžek akce bude věnován pečlivě vybrané organizaci, která pomáhá znevýhodněným dětem k lepšímu životu. Tak nebuďte škrti a přijďte si trošku zasoutěžit v přihazování. Kdo má hlouběji do kapsy, bude mít na místě spoustu možností, jak dětem přispět i menšími částkami,“ stojí v záhlaví facebookové stránky akce.

 

Tak nebuďte škrti!