iPidi

iPidi Zdroj: Pavel Beneš

Apple vs. Samsung: Boj o milimetry!

Naivka by si mohl myslet, že technosvět si oddychl, protože iPad Mini je od středečního odpoledne (páni! to už je to fakt tak dávno?) konečně na světě.

 

Ale ouha, zatímco kulisáci divadla California na 345. jižní první ulici v San José uklízejí na sobotní modlitbu Eida Ul Adhy, cupertinští vývojáři a inženýři (sinus, kosinus, deskriptiva / kdo je tu inženýr, ať s námi zpívá) dokončují 4D modeláž příštího přelomového produktu jablečného světa: iPidi.

 

Technologové na obou stranách Pacifiku si totiž již nějaký čas uvědomují, že na trhu chybí telefon s funkcemi tabletu, resp. tablet s funkcemi telefonu, něco jako tablefon nebo teleblet.

 

Současný souboj Titánů na telefonokomunikačním poli se vyznačuje jasně definovanými strategiemi: zatímco Samsung své telefony Galaxy úhlopříčně stále zvětšuje – zhruba kolem Tří králů telefony přerostou tablety Note – a za necelý rok si bude zákazník s sebou moci nosit celou telefonní budku GalaxyMaxy, Apple naopak své tablety zmenšuje; zhruba kolem Nového roku splynou iPad a iPhone rozměrově v jeden produkt a Apple rád by zmíněný samsunčí projekt o pár dní předběhl svým segmentárním midi modelem, jeho název je víc než výmluvný: iPidi Minus.

 

Jeho midipidimalita se projeví zejména v tom, že všechna telefonní čísla budou mít minusovou hodnotu, což znamená, že například mně budete moci volat pouze na číslo začínající národním kódem ve tvaru -420.

 

Kdysi jsem začínal jako dopisovatel renomovaného serveru Futurum.cz, který přinesl nejednu zásadní novinku ze světa komunikačních technologií (mj. iPoooh, iPad4), fyziky (E=mp3, Free-Fi) nebo fyziologie (Homo Curvus). Dnes abych se už pomalu bál kouknout se do dlaně, jestli mi v ní nestárne nějaká převratná novinka z příštího týdne; zatím ne, mám v ní jen jednu tabletu mini (rozdíl mezi tabletami je patrný z fotografie: plato je s tabletami 1. generace, a to malé vlevo je budoucí tableta pidi).

 

À propos – nemáte někdy pocit, že občas je třeba si vymyslet i nějakou ptákovinu, aby člověk nepřišel se svou informací jak s křížkem po funuse?

 

Příště: pokud mohu věřit všemu, co mi z Applových dílen můj známý John Smith zatelefonuje, těšte se na zprávu o konceptu McMac!