nahoru

Buchtičky se šodó a hrachová kaše. Přední čeští šéfkuchaři vzpomínají na světlé okamžiky ve školní jídelně

pev12. října 2012 • 06:00
Roman Paulus
Roman Paulus
• foto: 
Reflex.cz

Rozmáčené knedlíky, univerzální hnědá omáčka, šunkofleky bez chuti a zápachu nebo suché rizoto s půlkou okurky - bez ohledu na to, kolik času uplynulo od naší poslední návštěvy školní jídelny, vzpomínky na gastronomická muka školních let z hlavy už nejspíš nikdy nevytěsníme. Drží se nás prostě s podobnou urputností jako připálené fleky na špatně vymazaném pekáči.

 

 


A podobně to mají i známí čeští šéfkuchaři. Abychom ale o stravě ve školních jídelnách nepsali jen negativně, zeptali jsme se pětice kuchařských mistrů, jaké jídlo jim naopak ve školních jídelnách chutnalo.

 

A zdá se, že buchtičky se šodó, věčná školní klasika, mají pořád své oddané fanoušky. Ostatně, poslechněte si to sami:

 

 

 

 

360p 240p
Jaké jídlo bylo vaše oblíbené ve školní jídelně?VIDEO Reflex.cz

 

 

Co byste si dali jako poslední jídlo před popravou? Přední čeští šéfkuchaři mají jasno

Poslední jídlo před popravou? Nad humrem jasně vítězí česká svíčková

pev


Klíčová slova: rxrx, petrvnoucek



Diskuse ke článku

 

Kurzy měn
25,770
22,770
28,670
Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější