nahoru

Co byste si dali jako poslední jídlo před popravou? Přední čeští šéfkuchaři mají jasno

pev12. září 2012 • 06:00
Jídlo
Jídlo
• foto: 
Profimedia.cz

Neříkejte, že jste se nad tím nikdy nezamysleli. Představte si, že víte o tom, že už brzo zemřete, ve své cele odpočítáváte poslední hodiny do vlastní popravy a vězeňská služba vám položí nejspíš poslední zásadní otázku vašeho života: "Tak co si dáte k jídlu?"

 

 

 

 

 

Jaká by byla vaše odpověď? Na tuto otázku odpověděla Reflexu pětice předních českých šéfkuchařů: Oldřich Sahajdák, Pavel Sapík, Tomáš Stehlík, Roman Paulus a David Šašek. Podívejte se na video:

 

 

 

 

720p 480p 360p 240p
Anketa: Jak jídlo byste si dal jako poslední před popravou?VIDEO Reflex.cz

 

Tak co, byli na váš vkus až moc skromní? Vybrali byste si před vlastní hypotetickou popravou něco lehčího, nebo byste se naopak nacpali dobrotami až k prasknutí?

 

Popište nám své poslední menu v následujícím formuláři. Nejzajímavější odpovědi zveřejníme na Reflex.cz.

 

 

Protože to není zrovna jednoduchá otázka, můžete se nechat "inspirovat" následující galerií. Podívejte se, jak vypadají poslední jídla amerických vrahů odsouzených na smrt:

 

Takhle vypadají poslední jídla vrahů odsouzených na smrt

 

Milovníci kulinářských statistik si mohou nakonec prohlédnout Seznam posledních jídel odsouzenců na smrt, který mezi lety 1982 a 2003 sestavovalo texaské ministerstvo spravedlnosti. Do databáze tehdy zařadili celkem 301 odsouzenců. Že v něm převažují nezdravé burgery, steaky, smažené kuřecí kousky a mexická kuchyně, snad ani není třeba zmiňovat - na váhu se člověk v takové situaci asi moc neohlíží.


Co by uvařili své tchyni nejlepší čeští šéfkuchaři? Podívejte se

"Neučte děti, že při jídle se nemluví," říká šéfkuchař David Šašek

Kdo jí hamburgery, ničí lesy, děsíval své děti šéfkuchař Tomáš Stehlík. Jak jí on sám?

"Vařil jsem pro anglickou královnu." Jak jí šéfkuchař Pavel Sapík?
Denisa Doležalová 7. září 2012 • 16:09

"Vařil jsem pro anglickou královnu." Jak jí šéfkuchař Pavel Sapík?

Michelinský šéfkuchař Roman Paulus: Jak zapůsobit na ženu? Dobrou rybou nebo mořskými …

To už máme zase humra? Jak jí šéfkuchař michelinské restaurace Oldřich Sahajdák

pev




Diskuse ke článku

 

Kurzy měn
25,840
22,720
28,650
Nejčtenější komentáře
Články odjinud
Nejčtenější