Molotov

Molotov Zdroj: Marek Douša

Rathův (ne)vinný střik a další nové osvěžující koktejly z Česka

Venku je pěkné vedro! A to znamená, že přišel ten pravý čas dopřát si chladivý a chutný koktejl u baru na střeše nóbl hotelu nebo na terase vaší víkendové chaty.

 

(Do you want to read this article in English? Use this link.)

 

Nabídka koktejlů se neustále vyvíjí, lidé vymýšlejí nové vzrušující kombinace na počest svých slavných krajanů a jejich úspěchů. Uvádíme stručný přehled nejoblíbenějších míchaných drinků tohoto léta.

 

RATHŮV (NE)VINNÝ STŘIK

Tento slastný letní drink je jedním z nejsnazších na přípravu. Vyžaduje jen dvě základní ingredience, které má většina z vás běžně doma:

2 dl vína

3 dl sodovky

Co říkáte? Že nemáte doma víno? Určitě? Nedal vám někdo náhodou jako dárek krabici vína? Fakt ne? A nebyla v ní ani kapka vína? To je podivné. A zkusili jste se porozhlédnout po bytě? Ve skříni? Ve spíži? A co někde pod podlahou?

 

Nevzdávejte to. Hledejte dál. Možná tam víno přece jen někde je – pod tou kupou peněz a automatických zbraní.

 

PUNČ À LA PARKANOVÁ

I když vás tenhle luxusní drink přijde dost draho, určitě vám zažene chuť na předraženou a zbytečnou leteckou dopravu. Potřebujete jen následující přísady:

3,6 miliardy Kč

4 letouny CASA C-295M

5 lehkých bitevních podzvukových letounů L-159 ALCA

Jakmile máte všechny nezbytné ingredience pohromadě, důkladně je sami promíchejte. Nebabrejte se s nějakým složitým „výběrovým řízením“. To vypisují jen strašpytlové. Musíte však přidat kapánek oficiálního souhlasu, který, doufejme, máte po ruce. Pak se už jen uvolněte a užívejte si! Za chviličku si už budete zpívat své vlastní songy na melodii populární písně „Dobrý den, majore Gagarine“.

 

BÉMTON

Když se chcete v horkém dni ochladit, nemusíte zrovna hned šplhat na Mt. Everest. Tenhle opojný koktejl nabízí nejen vynikající chuť, ale i jistou záhadnost. Člověk vlastně ani neví, co v tom drinku doopravdy je. Pokud chcete získat recept, musíte zavolat na zvláštní horkou linku na čísle 900-JANOUSEK, kde vám profesionální expert na mixování všeho druhu poradí, co přesně máte dělat a také jak a kdy. Buďte ale připraveni na všechno. Expert na mixování vás může klidně požádat, abyste mu sami „navrhli“ jednu nebo dvě ingredience na výběr. A nebuďte překvapeni, když vás požádá, abyste mu říkali „kocourku“ nebo „mazánku“.

 

MO-VÍT-O

Pokud hledáte dokonalý letní koktejl na svádění svého protějšku, tak tohle je ten pravý drink pro vás. Je trošku dražší, ve finančním rozmezí od 170 000 do půl mega, podle toho, koho chcete zrovna dostat do postele. A pokud se vaše vyvolená/váš vyvolený bude domnívat, že není zrovna vhodné přijmout od vás tak drahý drink, řekněte jim, aby to brali jako „půjčku“.

 

Tak to je všechno. Po této nabídce už asi máte nejen žízeň (na politiky), ale potřebujete pořádného panáka. My přece víme, jak vám je.

 

Tak šup tam s ním!