Hot dog

Hot dog Zdroj: Profimedia.cz

„Umělecký kanibalismus“ v Japonsku: Odnesl to penis

V rámci aktuálního zájmu čtenářské obce Reflexu o gastronomii si vás po delším váhání dovoluji upozornit na zprávu, kterou přinesla seriózní francouzská televizní stanice France 24 a mnohá další média. Neberte prosím tuto událost jako inspiraci pro přípravu nedělního oběda nebo svatební hostiny. Zkuste ji pochopit jako svého druhu umění – a před dalším čtením prosím ve vlastním zájmu přestaňte jíst.

 

Tokijský umělec Mao Sugijama před dvěma týdny naservíroval svůj penis (dušený a řádně okořeněný, ve společnosti podobně upravených varlat, hub a petrželkové omáčky) pěti platícím hostům. Večeře každého ze stolovníků stála 20 000 jenů, tedy asi 5 000 korun.

 

Dvaadvacetiletý kuchař svůj bio pokrm nechal certifikovat jako zdravotně nezávadný a s přípravou mu pomáhal zkušený kuchař. Škoda jen, že stejčíky neservírovali čerstvé – nechali penis dva měsíce odležet v mrazáku. Zdeněk Pohlreich by se zlobil – i když tohle jídlo zaručeně mělo koule.

 

Možná tomu nebudete věřit: Sugijama chtěl prostřednictvím extrémního kulinářského zážitku nejen zaplatit nemocnici účty za své vykleštění, ale také zvednout obecné povědomí o sexuálních menšinách, transsexuálech a asexuálech (sám se prohlašuje za asexuála, což je po té operaci nevyvratitelný fakt).

 

Světová média mu vyhověla a o jeho činu referovala – jen nedovtipné jedlíky víc než lesby a spol. zajímal kus žvance. Umělec totiž tři dny po poslední večeři svého penisu tweetnul následující: „Všichni se mě ptají: Bude další taková hostina? Prosím, uspořádej ji ještě… Ale člověk má jen jednu sadu pohlavních orgánů, víte?“

 

Kanibalismus v Japonsku není nelegální, tvrdí France 24, takže se vlastně vůbec nic nestalo. A mě napadá – nemluví se i u nás nějak málo o sexuálních minoritách? Co s tím uděláme?