Anonymous

Anonymous Zdroj: Jan Šibík

Anonymous plánují na sobotu masový útok na weby parlamentních stran

Ve stejný den, kdy česká odnož amerického hnutí Occupy začne budovat na protest proti české politice a ekonomice stanová městečka, pokusí se tuzemští členové hacktivistické skupiny Anonymous shodit weby všech parlamentních stran.



Jak prostřednictvím elektronického hlasu vysvětlují na tříminutovém videu, které umístili na videoserver YouTube, vede je k tomu nespokojenost s chováním politiků, jejich napojenost na podnikatele a všeprostupující korupce. Na operaci Zánik, jak ji nazvali na svých facebookových stránkách, upozornil jako první server Česká Pozice.


Netradiční forma protestu bude, jak je to u Anonymous zvykem, spočívat v přetížení serverů, na nichž provozují weby všechny politické strany, které mají své zástupce v Poslanecké sněmovně. K tomu by mělo dojít v zítra v 11 hodin dopoledne.

 

"Operace nemá ohlášený konec. Budeme se snažit držet stránky nedostupné, jak jen to bude možné," tvrdí Anonymous na videu, na němž zároveň oznamují spolupráci se zmíněnou iniciativou Occupy. Ta se loni stala středem mediální pozornosti, když na newyorské Wall Street vybudovala velké stanové městečko.



V Česku stojí za iniciativou Occupy Prague hnutí Skutečná demokracie teď, které má v plánu vybudovat stanové městečko například na pražském Klárově. Zde chce se zájemci diskutovat o alternativách k současnému politicko-ekonomickému systému.