Nikon D4

Nikon D4 Zdroj: dpreview.com

Představte se: Nikon D4, nejlepší mašina se žlutým logem

Nikon představil novou vlajkovou loď, profesionální fotoaparát D4, nástupce čtyři a půl roku starého modelu D3 (srpen 2007).

 

Nikon dnes představil novou vlajkovou loď, profesionální fotoaparát D4, nástupce čtyři a půl roku starého modelu D3 (srpen 2007). Dé trojka se stala živou legendou, prvním full-framovým fotoparátem Nikonu, kamerou, která ve své době rozcupovala konkurenci - zejména svou schopností pořizovat vysoce kvalitní obrazy i ve světelně mimořádně nepříznivých podmínkách. S těmito stroji pracují i fotoreportéři Reflexu Stanislav Krupař a Tomáš Tesař. Jan Šibík zústává přesvědčeným příznivcem Canonu.
Dnes tedy přišel Nikon s novou, tak dlouho očekávanou královnou. Převratné bude pro fotožurnalisty především zabudované full HD video. Další novinky se zdají být spíše evolucí - mírně zvýšené rozlišení čipu z 12 na 16 MP,  krapet větší display,  ještě menší zrno a šum při vysokých citlivostech, zlepšený autofokus i měření expozice. Nikon nadále vybavuje své profesionální kamery dvěma sloty pro paměťové karty, na rozdíl od předchozího modelu však bude jen jeden pro Compact Flash, druhý (v tělu kamery však označený jako první) je určený pro zcela nový formát karet XQD.

"Dé trojka" se stala živou legendou, prvním full-framovým fotoparátem Nikonu, kamerou, která ve své době rozcupovala konkurenci - zejména svou schopností pořizovat vysoce kvalitní obrazy i ve světelně mimořádně nepříznivých podmínkách.

 

S těmito stroji pracují i fotoreportéři Reflexu Stanislav Krupař a Tomáš Tesař. Jan Šibík zůstává přesvědčeným příznivcem Canonu.

 

 

Čím překvapí dlouho očekávané "dé čtyřka", představená 6. ledna? Převratné bude pro fotožurnalisty především zabudované full HD video. Další novinky se zdají být spíše evolucí - mírně zvýšené rozlišení čipu z 12 na 16 MP,  krapet větší display,  ještě menší zrno a šum při vysokých citlivostech, zlepšený autofokus i měření expozice.

 

 

Nikon nadále vybavuje své profesionální kamery dvěma sloty pro paměťové karty, na rozdíl od předchozího modelu však bude jen jeden pro Compact Flash, druhý (v tělu kamery však označený jako první) je určený pro zcela nový formát karet XQD.

 

Podívejte se na první fotografie na webu Digital Photography Review.