Internet Explorer

Internet Explorer Zdroj: Profimedia.cz

Zašlá sláva Internet Exploreru. Jeho tržní podíl poprvé v historii klesl pod 50 procent

Server NetMarketShare zveřejnil graf, který dokládá historicky nejnižší podíl webového prohlížeče Internet Explorer. Přestože browser od Microsoftu si stále drží první místo, od prohlížečů Mozilla Firefox a Google Chrome jej v říjnu nedělila už tak výrazná propast jako v minulosti.

 

Zašlá sláva Internet Exploreru. Podíl prohlížeče od Microsoftu poprvé klesl pod 50 procent
Server NetMarketShare zveřejnil graf, který dokládá historicky nejnižší podíl webového prohlížeče Internet Explorer. Přestože si stále drží první místo, od prohlížečů Mozilla Firefox a Google Chrome jej nedělí už tak výrazná propast.
Internet Explorer má podle serveru momentuálně 49,58procentní podíl na trhu. Jak připomíná server The Next Webi, ještě v listopadu 2009 přitom dominoval ostatním webovým prohlížečům s 64,9procentním podílem. Přestože druhým nejpoužívanějším browserem je stále Firefox, v posledním roce výrazně posílil Google Chrome. Dá se navíc předpokládat, že se záplavou nových mobilních zařízení, která fungují na operačním systému Android, bude jeho pozice měsíc od měsíce silnější.
Do souboje prohlížečů překvapivě výrazněji nezasahuje Safari od Applu. Přes oblibu výrobků s nakousnutým jablkem používá appleovský prohlížeč jen 8,54 uživatelů

Internet Explorer má podle serveru momentálně 49,58procentní podíl na trhu. Jak připomíná server The Next Webi, ještě v listopadu 2009 přitom dominoval ostatním webovým prohlížečům s 64,9procentním podílem. Přestože druhým nejpoužívanějším browserem je stále Firefox, v posledním roce výrazně posílil Google Chrome. Dá se navíc předpokládat, že se záplavou nových mobilních zařízení, která fungují na operačním systému Android, bude jeho pozice měsíc od měsíce silnější.

 

Do války mezi prohlížeči překvapivě výrazněji nezasahuje Safari od Applu. Přes oblibu výrobků s nakousnutým jablkem používá appleovský prohlížeč jen 8,54% uživatelů.

 

Podíl webových prohlížečů na trhuPodíl webových prohlížečů na trhu|MarketShare.HitsLink.com