Phoenix Jones

Phoenix Jones Zdroj: YouTube.com

Ze superhrdiny padouchem. Americký "SuperVáclav" Phoenix Jones skončil u soudu

S maskovanými superhrdiny, kteří vyskočili z komiksových stránek přímo do ulic skutečných velkoměst, se v poslední době roztrhl pytel. Zatímco Prahu zachraňuje (nebo obtěžuje - podle toho, koho se zeptáte) maskovaný SuperVáclav, nad americkým Seattlem od začátku roku bdí Phoenix Jones, vůdce skupiny Rain City Superhero Movement.


Oproti SuperVáclavovi, který rozmazává psí lejna na záda nezodpovědných pejskařů a polévá na zastávkách vodou kuřáky, se Phoenix Jones v boji s nešvary společnosti nerozpakuje uchýlit k násilnějším akcím.

 

 

V lednu podle stanice ABC vyhrožoval zfetovanému řidiči elektrošoky, pokud nastoupí do svého auta, a v září použil pepřový sprej na zloděje autobusu. Tamní policie přestala superhrdinovy manýry ignorovat minulý týden, kdy se podle očitých svědků pokusil zastavit pepřovým sprejem údajně neférový souboj čtveřice lidí, kteří byli na odchodu z nočního podniku.

Superhrdina v černozlatém obleku se ve čtvrtek objevil na slyšení před americkým soudem, který rozhodne o tom, zda bude čelit žalobě. Muž, jenž se pod civilním jménem Benjamin Fodor už dříve proslavil v ringu, následně předstoupil před novináře a poprvé si sundal masku. Ubezpečil je, že se boje se zločinem jen tak nevzdá.

Podívejte se na záznam posledního incidentu a superhrdinova vystoupení před novináři: