První oficiální LEGO obchod v České republice najdete v Praze v OC Westfield

První oficiální LEGO obchod v České republice najdete v Praze v OC Westfield Zdroj: Max Grimandi, Ilona Proboštová

První oficiální LEGO obchod v České republice najdete v Praze v OC Westfield
Unikátní 3D model inspirovaný historií České republiky se skládá z 269 381 LEGO kostiček
Unikátní 3D model inspirovaný historií České republiky se skládá z 269 381 LEGO kostiček
První oficiální LEGO obchod v České republice najdete v Praze v OC Westfield
První oficiální LEGO obchod v České republice najdete v Praze v OC Westfield
10
Fotogalerie

Legendární kostičky Lega dorazily do svého prvního značkového obchodu v Česku

V unikátním 3D modelu inspirovaném českou historií můžete rozeznat Václavské náměstí, Národní muzeum, Pražský hrad nebo Karlštejn. Model se skládá z 269 381 Lego kostek a byl vyroben v továrně v Kladně. Specializovaný tým třinácti lidí odpracoval na projektu 580 hodin. A od 3. listopadu ho můžete vidět v prvním značkovém obchodě Lega v České republice v pražském obchodním centru Westfield Chodov.

Prodejna, na jejíž otevření se sjelo mnoho fanoušků kultovní značky, ale není obyčejným obchodem. Na hracím stole se zde můžete pobavit výběrem z tisíců kostek a vytvořit si stavebnici podle vlastních představ a fantazie a ve stavební věži si každý může upravit svou Lego minifigurku kombinací stovek různých prvků a doplňků. Díky Lego Pick A Brick Wall je možné take vybírat a kupovat jednotlivé kostky pro speciální domácí projekty. Pomocí Digiboxu se naskenováním krabice Lego „kouzelně“ objeví obsah na obrazovce a ukáže vám, jak to bude vypadat, až bude projekt postaven.

Kvůli zmíněným možnostem je prodejna v přízemí obchodního centra Westfield Chodov poměrně rozsáhlá. Má to i další důvody. K dispozici jsou zde nejen všechny nejnovější produkty z rozsáhlé řady značky, ale také řada exkluzivních sad, které jsou ve světě vyhrazeny pouze pro oficiální obchody nebo je lze zakoupit na webu Lego.cz. Mezi nejzajímavější patří Land Speeder Luka Skywalkera, Hrad Lvích rytířů, Sběratelská edice Bradavického expresu Harryho Pottera, konzole Atari 2600, Titanic či Hvězdné noci Vincenta van Gogha.

Věděli jste?

LEGO Group byla založena v Billundu v Dánsku v roce 1932 Olem Kirkem Kristiansenem. Název je odvozen od dvou dánských slov LEg GOdt, což znamená ‚hrát si dobře‘. I dnes společnost zůstává rodinnou firmou se sídlem v Billundu a její produkty se prodávají ve více než 140 zemích světa. Její růst se nezastavil ani při covidové pandemií, která kvůli tomu, že lidé trávili více času doma, naopak zvýšila prodeje. LEGO se postupně stalo největším výrobcem hraček na světě. Podnikání, které již není výhradně spojeno pouze se slavnými cihlami, sahá od zábavních parků (Legoland) po videohry, filmy a televizní seriály. Dnes se Lego nezaměřuje jen na děti, pro dospělé je určena celá škála produktů.

Historie LEGO Group je už dlouho úzce spjata i s Českou republikou. Továrna firmy byla otevřena v Kladně v roce 2001, během let se rozrostla na plochu 140 000 metrů čtverečních (ekvivalent 22 fotbalových hřišť) a dnes zaměstnává přibližně 2900 lidí. Je to jeden z největších provozů LEGO Group a je také logistickým centrem pro evropský trh.