Josef Alois Náhlovský byl znám z televize i divadla.

Josef Alois Náhlovský byl znám z televize i divadla. Zdroj: Foto: CNC

Zemřel Josef Alois Náhlovský, nejslavnějšímu Krušnohorci bylo 72 let

Po krátké těžké nemoci dnes zemřel ve věku 72 let herec, moderátor a bavič Josef Alois Náhlovský. Spolupracoval mimo jiné s Josefem Mladým, Petrem Novotným či Karlem Šípem. ČTK o jeho úmrtí informovala rodina.

Josef Náhlovský se narodil v roce 1949 v Lomu u Mostu, původním povoláním byl učitel. Jako moderátor začal působit společně s Petrem Novotným u hudební skupiny Fešáci. Komickou dvojici později tvořil se svým hereckým partnerem a kolegou Mladým, spolupracoval také s moderátorem a bavičem Karlem Šípem.

Loni v jednom rozhovoru vzpomínal, že mu na jevišti bylo nejlépe s Josefem Mladým. Spolupracovali spolu 37 let. Během spolupráce s ním zastával roli autora psaného textu, režisérem tématu byl Mladý. "Pepa měl zvláštní typ suchého a sarkastického humoru. Jako člověk byl ale velice hodný, nezákeřný a obětavý," vzpomínal Josef Náhlovský na svého dlouholetého profesního partnera, který zemřel v roce 2018.

"V improvizaci jako takovou věřím, ale vždy musí mít člověk připravenou nějakou tutovku, jistotu, která vždy zabere. Občas se ale opravdu naskytla příležitost zaimprovizovat," uvedl Náhlovský.

Je autorem humoristické teorie o fiktivním národu starých Krušnohorců, kterou zpracoval do své knihy Krušnohorská kronika. Sám sebe také často označoval termínem poslední žijící Krušnohorec. Jako herec se objevil ve filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.