Video placeholde

Marcel Lesník Woodman: Jsem celoživotní optimista, ale nyní jsem skeptik. Nevidím světlo na konci tunelu

Hostem Press klubu Frekvence 1 a týdeníku Reflex byl muž mnoha tváří a profesí - Marcel Lesník, řečený Woodman. Jak vnímá současnou dobu, kdy měl zavřený legendární klub v Ostravě a nemohl hrát s kapelou? Jak vzpomíná na svůj první koncert a co dělal, aby nemusel jít na vojnu?

Marcel Lesník je muž mnoha profesí – frontman Rock&roll bandu či majitel pivovarů. “Za ty roky se to nějak nashromáždilo a mým hlavním úkolem posledních asi patnácti let hudební klub Garáž v Ostravě, který jsme postavili. K tomu máme ještě atypický hotel, kde každý pokoj je v jiném duchu. Jedno patro je hudební, takže se můžete vyspat v pokoji AC/DC či The Rolling Stones, další je motoristické, takže si můžete vzít pokoj ve stylu Harley-Davidson,” přibližuje své působení Lesník. K tomu mají ještě pivovar, a aby to hosté neměli daleko, tak všechno je v jednom domě.

Ironicky by se dalo říct, že Lesník je takové dítě štěstěny. V jeden den mu vypnuli, jak kapelu, hotel, pivovar i klub. “To se chlapcům povedlo, měl jsem z toho velkou radost,” říká s nadsázkou a dodává, že nyní se to rozbíhá pomalu. “Je to běh na dlouhou trať. Jsem celoživotní optimista, ale nyní jsem skeptik. Nevidím světlo na konci tunelu a jsem na sto procent přesvědčený, že na podzim to máme zpátky,” je přesvědčen Lesník. Teď je ale rád, že se něco děje. “Snad bude pár akcí, všichni to teď pořádně rozjíždí a doufejme, že ten time-out, který už podle mě chystají, bude až někdy v listopadu.”

S kapelou výročí stihli

Woodman měl se svou kapelou hrát i na oslavě k příležitosti výročí časopisu Reflex. To covid zastavil, ale Woodman s kapelou výročí oslavit stihl. “Bylo to v roce 2019 na festivalu Colours of Ostrava. Koncert měl trvat hodinu a trval dvě a půl, protože stan Reflexu byl narvaný lidmi a všichni chtěli tancovat. Z toho jsme měli velkou radost.” První koncert měli v roce 1989 a chystali ho dva měsíce. “Pronajali jsme si sál v Ostravě a nazvali jsme to První rock´n´rollový ples. Nacvičili jsme asi padesát kusů a až na pár výjimek to bylo v angličtině,” vzpomíná. Koncert byl vyprodaný a největší šok to byl pro Lesník pro místní. “Pověsili jsme třímetrové americké vlajky a před hospodu jsme postavili americké vojáky,” vzpomíná.