Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku French Open

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku French Open Zdroj: ČTK/AP

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros
Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros
Barbora Krejčíková, vítězka French Open 2021
Barbora Krejčíková, vítězka French Open 2021
Vítězná radost Barbory Krejčíkové
12
Fotogalerie

Obrovský sportovní úspěch. Barbora Krejčíková vyhrála tenisový grandslam Roland Garros

Barbora Krejčíková vyhrála antukové Roland Garros a získala první grandslamový titul ve dvouhře. Pětadvacetiletá Češka ve finále v Paříži dnes porazila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:1, 2:6, 6:4 a navázala na triumf Hany Mandlíkové z roku 1981.

Krejčíková se díky vavřínu z Frech Open posune na patnácté místo světového žebříčku. Na konto si připíše vítěznou prémii 1,4 milionu eur (zhruba 35,6 milionu korun). Navíc má šanci jako první hráčka po 21 letech slavit v Paříži double, v neděli bude hrát s Kateřinou Siniakovu i finále čtyřhry.

"Jsem prostě šťastná," vydechla Krejčíková v rozhovoru na kurtu. "Jen těžko dám dohromady větu, protože jsem vyhrála grandslam, což je neuvěřitelné," doplnila.

Poděkovala rodině, trenérovi a celému Česku za podporu, a to nápisem v srdíčku na kameru. A především znovu mluvila o své bývalé mentorce a trenérce Janě Novotné, která zemřela v roce 2017 na rakovinu. "Prošla jsem těžkým obdobím, kdy Jana odešla na věčnost, ale předtím mi řekla, abych si užívala tenis a zkusila vyhrát grandslam. Vím, že na mě odněkud shora dohlíží. Byla mi inspirací, chybí mi, ale věřím, že je teď šťastná," pronesla Krejčíková.

Krejčíková je první českou grandslamovou šampionkou ve dvouhře po Petře Kvitové, která podruhé ovládla Wimbledon v roce 2014. V Paříži zvítězily Mandlíková a také Martina Navrátilová, která ale uspěla v letech 1982 a 1984 pod vlajkou USA.

Video placeholde
Občas je super mít Báru (Strýcovou) na své straně, smály se Siniaková a Krejčíková po vítězné čtyřhře • O2 TV Sport