Babiš se směje

Babiš se směje Zdroj: Facebook

Kolotoč deprivantů aneb Strašidelná jízda napříč českou politikou

V červnu se při závodě poštovních holubů ve Velké Británii ztratilo přes tisíc ptáků a většina je dosud nezvěstná. Odborníci ten den označují za nejhorší v historii závodů. Podobná katastrofa otřásla u nás veřejností již před zhruba deseti lety, kdy se z areálu Čapí hnízdo u Olbramovic ztratili čápi a s nimi i padesát milionů. V hnízdě zůstal jen jeden ptáček.    

Kresba medvědí hlavy olůvkem na papíře 7 x 7 cm Leonarda da Vinciho vytvořila prodejní rekord (266 milionů Kč) londýnské aukční síně Christie's. Šéf sekce starých mistrů Stijn Alsteens očekává, že rekord padne poté, co se do aukce dostane dílo „Zabijačka“ Jaroslava Faltýnka – českého Michelangela Buonarrotiho – inspirované zabijačkou hladového prasete, kolegy Vratislava Mynáře. „Jsem si jist, že kvalita díla i unikátnost motivu přiláká bohaté zájemce z celého světa a povede k výjimečnému výsledku,“ uvedl Alsteen. Miliardářský zájemce o Faltýnkovo dílo, který nechtěl být jmenován, podotkl: „Poté, co mi dílo „Zabijačka“ Mistr Faltýnek představil osobně, musím přiznat, že takovou svini jsem ještě v životě neviděl!“   

Roman Janoušek rád sportuje a díky tomu dosáhl svého. Po posouzení zdravotního stavu stráví příští tři roky v odpovídajícím sportovním oblečení – v teplákách. Vrchní soud v Olomouci rozhodl o návratu Janouška do vězení, neboť stav lobbisty nebrání výkonu trestu. Soud v usnesení zmínil, že aktivity odsouzeného nenasvědčují, že by jeho zdravotní stav byl život ohrožující, nejde-li o životy druhých. Janoušek byl předloni v létě viděn při cyklistice v okolí Prahy a Seznam Zprávy zveřejnily jeho fotografie v Alpách, kde byl přistižen při sáňkování. Nic nepomohlo, že v tom Janoušek umí i dobře bruslit. No, kdo by neznal pravidlo, že ten, kdo bude přistižen, tomu bude…

Ministryně Maláčová rozhodla, že dluh způsobený pandemií covidu musí zaplatit movití podnikatelé s nadnárodními a velkými firmami. Podle Maláčové prý neplatili daně, nebo jen velmi nízké. Do posledních voleb jdou socani s heslem Spravedlivá země – bezpečná budoucnost. Řešením ekonomiky země podle nich bude zdanění majetků nad 100 milionů a kromě toho plánují progresivní dědickou daň u jmění nad 50 milionů. Nejvyšší čas, aby Babiš i ostatní členové vlády a parlamentu začali šetřit. Mezi tím, co by socani měli vyhlásit celostátní pátrání po předsedovi Janu Hamáčkovi, stala se Jana Maláčová Jackem Rozparovačem ČSSD. Znovu to potvrdila kontrolou práv pracujících při svém svévolném přepadu jednoho podniku s dalším zpovykaným frackem, kumpánem Matějem Stropnickým. Jejich provedení Gogolova Revizora v rolích Chlestakova a hloupé hejtmanové Anny Andrejevny je dokonalou karikaturou arogantní úřednické tuposti. Pozadu zůstává Nikolaj Vasiljevič Gogol, kterého nenapadlo dotáhnout zápletku falešné kontroly za carského režimu do konce účastí obřího ozbrojeného policejního komanda, které měli k dispozici oba likvidátoři socanů při realizaci Revizora v jejich režii.      

Také ministryně Alena Schillerová spolu s kolegyní Klárou Dostálovou chtěly vyrazit na selfíčko k základní škole v Mladých Bukách na Trutnovsku. Narazily u starostky Lucie Potůčkové: „Sami jsme školu jako obec postavili, sami jsme ji zařídili a děkovat budeme pouze my – EU directissimo. Škola je přes léto zamčená a vetřelce do ní nepouštíme. Foťte se před Penamem,“ vzkázala starostka ministryním na Twitteru.

Obě těžkotonážní víly mohla poslat i úplně jinam a ani by se tam nemusely fotit.

„Komunistky v každodenním boji za spravedlivější svět!“ stálo u fotografie ozdob komoušů v čele se Železnou Martou Semelovou, kterou na sociální síti sdílela Petra Prokšanová, předsedkyně Komise mládeže ÚV KSČM. „Jsem moc hrdá na aktivní ženy v komunistické straně,“ dodala Prokšanová, jako by vtip popisku u fotografie byl málo.

Soudruhy z Havířova zas rozběsnil návrh lidovců snížit důchody rudým papalášům. Soudruzi to považují za projev primitivního antikomunismu a odvolávali se dokonce na slova prezidenta Beneše. Kdo by tušil, že s komouši bude nad hrobem taková prča, co? Dobrou zprávou je informace, že Kurzy vzdělaného antikomunismu budou občanům otevřeny každou středu v ulici Politických vězňů.

Neziskovka Population Matters, bojující za udržitelný růst populace, vévodkyni Meghan a princi Harrymu udělila environmentální cenu za „osvícené“ rozhodnutí, že nechtějí další děti. „Tím zajistili lepší budoucnost svým dětem a jsou vzorem dalším rodinám,“ řekl mluvčí Population Matters a zdůraznil, že Meghan a Harry ukazují, že i menší rodina může být šťastná.

„Menší rodinou eliminujeme náš dopad na životní prostředí, snižujeme uhlíkovou stopu a přispíváme k tomu, že příští generace budou žít na zdravé planetě,“ řekl princ Harry. Dobrá, ale někdo by to měl říct Číňanům!  

Světová politická scéna se otřásla po zprávě o spojení Lubomíra Flákance Volného s Janou z Arcu Bobošíkovou. „Je to pravda, budu kandidovat!“ potvrdila zprávu jednička pražské kandidátky Volného bloku, který vede poslanec Jan Volný. Ten se zviditelnil rvačkou v Poslanecké sněmovně, vyrváním pultu tamtéž a propagací léku ivermektin v úpravě pro koně. Nyní má být programovým trhákem strany rozšíření léku v úpravě i pro voly! Ta má pro podzimní volby několik dalších horkých želízek v ohni, známou politickou aktivistku, zpěvačku Ilonu Csákovou a Hanu Lipovskou, která má ochranku už nyní, a vrcholem je angažmá nácka Tomáše Vandase. Tak už zbývá jen posílení tvrdého jádra strany Karlosem Vémolou.

Kancelář prezidenta se rozhodla podpořit šance našich sportovců na Olympijských hrách v Tokiu fotografií českého esa ve vodních sportech a jeho podpůrného týmu pro závody tlačených gumových člunů. Osmičlenný tým nosičů Miloše Zemana, tlačítek člunu Challenger a ošetřovatelky je naší velkou olympijskou nadějí. Je-li třeba k vyslání Miloše Zemana na hladinu rybníka osm lidí, nabízí se otázka, kolik jich je třeba na jeho vyslání o hodně dál…

Vymyšlené internetové profily a z nich řetězově vysílané fake news jsou fenoménem, který prý výrazně ovlivňuje volební výsledky. Pocházejí z takzvaných „trollích farem“, kde je možné si jejich činnost dokonce objednat. Profily mají obecně znějící nebo naopak neexistující jméno a působí na stránkách jiných politických stran. Příkladem je třeba řetězový e-mail, v němž najatá „pirátská dvojice“ s vymyšleným textem vyjadřovala přání, „ať naši rodiče a prarodiče zemřou na koronavirus, aby se vykoupili za zločiny, které celý život páchali proti matce Zemi“. Uvedenou průhlednou idiocii si přeposílaly stovky až tisíce seniorů s komentářem „zde už bohužel nepomůže ani pár přes držku“. S tím lze jen souhlasit! Zůstává otázkou, kdo seniorům přes držku dá a jestli to na jejich imbecilitu bude mít vliv.

Ani Andrej Babiš nezahálí, jak dokazuje jeho nová iniciativa po očkování za tenisky. Během návštěvy Vrbětic přišel s řešením, jak pomoci obcím postiženým výbuchy skladů munice, které odpálili přátelé pana prezidenta. Po sedmi letech, kdy do lesů v okolí nesměla pro nevybuchlou munici vkročit ani noha, navrhuje v nich nyní premiér vytvoření lesoparku pro rodiny s dětmi.

Součástí areálu bude dobrodružná stezka „Nechte jít tchyni první“, interaktivní hra pro děti „Chyť si granát“ či párová zábava „Fly up with me, honey!“ Babišův areál bude nabízet i prostor pro milovníky opravdového adrenalinu, v němž jsou plánovány světové hry „Super Paintball with Real Bullets“. Teambuildingová družstva v nich budou soutěžit v bojové hře ostrými náboji „Kulí mezi lopatky nebo lopatkou mezi kule“ a sportovním během „Napříč minovým polem“. Svůj program najdou i milovníci zábavy, pro které na zdejší minové pole přenese Česká televize zábavný pořad „Star Dance… když hvězdy tančí“. Babišův plán zahájit provoz areálu ještě před volbami dává veřejnosti jistotu, že to bude fakt bomba. Poslední zpráva předsednictva vlády potvrdila, že na pasece u Vrbětic bude postaven i rychlobruslařský stadion pro Martinu Sáblíkovou.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.