Na expolozích v muničním skladu ve Vrběticích se podílela ruská tajná služba GRU - ilustrační snímek.

Na expolozích v muničním skladu ve Vrběticích se podílela ruská tajná služba GRU - ilustrační snímek. Zdroj: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

Tisková konference předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS)
Agenti ruské tajné jednotky 29155 podle úřadiů stojí nejen za otrávou bývalého špiona Skripala, ale i za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014.
Agenti ruské tajné jednotky 29155 podle úřadiů stojí nejen za otrávou bývalého špiona Skripala, ale i za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014.
Agenti ruské tajné jednotky 29155 podle úřadiů stojí nejen za otrávou bývalého špiona Skripala, ale i za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014.
Agenti ruské tajné jednotky 29155 podle úřadiů stojí nejen za otrávou bývalého špiona Skripala, ale i za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014.
15
Fotogalerie

Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

Jsou chvíle, kdy mají potentáti potřebu rozdávat řády, neboť odlesk každé jimi udělené medaile padá tak trochu i na jejich tvář. Jakoby odměněný velečin byl trochu dílem i potentáta samého a řada výjimečných osobností, čekajících na medaili z jeho ruky ho činí ještě výjimečnějším. V poslední době se nám tu ale rozšířil takový nešvar, napsal by klasik. Výjimečných je stále méně, někteří řády z některých rukou odmítají, a tak na řády stále častěji čekají v řadě neřádi. Pan prezident by mohl vyprávět… Zpětné zrcátko se proto s dostatečným předstihem samo rozhlédlo po kandidátech vybočujících z šedi průměru, však 28. říjen se blíží a doba je těhotná událostmi.        

Prezident mimoděk v těchto dnech s předstihem vyznamenal dosavadního ministra zahraničí Tomáše Petříčka jedním z nejvyšších českých vyznamenání. Slušný člověk se může těžko pochlubit jasnějším důkazem svých morálních kvalit než tím, že mu jde po krku Miloš Zeman, navíc tak zběsile, jako v Petříčkově případě. Ocenění, jehož se mu dostalo, je odborníky kladeno na úroveň medaile Za chrabrost, jež se uděluje „jako viditelné vyznamenání těm, kteří prokázali činem osobní statečnost před nepřítelem na bojišti vnitřním nebo zahraničním“. (cit.) Zpětné zrcátko blahopřeje!  

Medaili Za chrabrost si zaslouží i bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný, který do poslední vlastní kulky vlastním tělem bránil občany Česka před očkováním ruskou vakcínou Sputnik V. Důkazem jeho chrabrosti jsou i útoky šéfa e-shopu Пра́жский кремль Miloše Zemana na ministra za jeho odmítavý postoj vůči Sputniku V. 

Zpětné zrcátko, které Blatného během jeho mise několikrát kritizovalo, se ministrovi in memoriam omlouvá, neboť se ukázalo, že jediné, co lze na něm lze kritizovat, je zakřivení jeho uší, nikoliv charakteru. 

Ostatně soudím, že s ušima na tom Zpětné zrcátko není o moc lépe.  

„Ruská vakcína má v Česku mnoho zastánců“, říká nový český ministr zdravotnictví a budoucí nositel titulu Hrdina Sovětského svazu Petr Arenberger. Proto hned první den ve funkci jednal o očkování touto vakcínou s ředitelkou SÚKL Irenou Storovou. Arenberger argumentuje průzkumem, podle nějž má o ruskou vakcínu velký zájem 26% lidí – tzn., že 74% lidí je proti! A to se vyplatí! Podle průzkumu jsou očkováním ruskou vakcínou nadšeni hlavně starší muži s nižším vzděláním. Zpětné zrcátko doplňuje, že řeč je o Sputniku V, enormně podporovaném prezidentem Milošem Zemanem. 

V odborných epidemiologických kruzích získávají na váze informace o výsledcích testů ruské vakcíny, které ukázaly, že její masové použití by eliminovalo problém s budoucím vysokým počtem českých důchodců. Ministryně Maláčová proto navrhuje namísto důchodové reformy bezplatný masový postřik důchodců Sputnikem V.   

Česká obchodní inspekce oznámila úspěch v dlouholetém boji s tzv. šmejdy. Trvalým tlakem se ČOI podařilo změnit praktiky a sortiment šmejdů, nabízený bezbranným důchodcům. Zároveň však varovala před rafinovanou změnou strategie šmejdů, kteří během pandemie využívají obav důchodců o životy a zdraví a místo obvyklých pamětních mincí, kastrolů či elektrických pokrývek jim nabízejí pochybné, nikým neschválené a údajně anticovidové vakcíny.   

Video placeholde
Vývoj událostí okolo výbuchu ve Vrběticích • Mall.TV

Někdo sbírá známky, někdo pivní tácky, Roman Prymula funkce. Není divu! „Přece nezemřu hlady!“, volá hladem zesláblý plukovník na svou obranu. Má recht, kde má jeden brát na účty za večeře v restauraci Rios. Stejný problém má i Jaroslav Faltýnek. Tomu už vynechává paměť hlady natolik, že si musí do diáře poznamenávat, která firma je už jeho a ve které má zatím jen kus. Jak strašné konce může hlad poslanců a ministrů způsobit, ukazuje případ Davida Ratha, který se po měsících hladovění vypotácel syt z večeře u přátel s odkrveným mozkem a při odchodu si špatně vyložil jejich informaci: „V krabici máš sedmičku na cestu!“ Zpětné zrcátko patří k těm, jimž záleží na stabilitě politické scény. Vyzývá proto veřejnost k obdobě sbírky některých zoologických zahrad a majitelů zoo koutků s názvem „Pozvi zvíře na oběd!“ 

„Pozvi Prymulu na oběd!“ jako součást plošné kampaně „Nenech hlady zemřít svého poslance!“ – to je cesta ke zklidnění politické situace napříč politickým spektrem.  

Zmínka serveru Neovlivní.cz o tom, že nákupy testů do škol v režii vlády Andreje Babiše začínají připomínat špatný vtip je možná příliš skromná. Jsou katastrofální a kriminálně žalovatelné od samého začátku! Už v případě prvního kšeftu za desítky milionů s firmou podezřelou z praní špinavých peněz nebylo čím se chlubit. Vrchol tragikomedie ale přišel ve chvíli, když ministerstvo zdravotnictví rozšířilo možnosti testování dětí ve školkách požadavkem na testy nejen z nosohltanu, ale i ze stolice (!).

“Z rozšíření testů o rektální či testy s odběrem z nosohltanu jsem upřímně zděšen a pevně doufám, že jde o pochybení či omyl,” napsal ministr Robert Plaga kolegovi Arenbergerovi v pátek 9. dubna. Trvalo čtyři dny, než si odborníci na ministerstvu zdravotnictví všimli, že strkat předškoláčkům namísto špejle do nosu klacek do zadečku není nejlepší nápad. Až poté, co se článek serveru Neovlivní.cz objevil v monitoringu pro premiéra, ministr Arenberger cuknul a své původní rozhodnutí, povolující rektální testy ve školách, zrušil. Je to pašák! 

Do dějin světové kopané se nově zapsal kancléř, vlastenec a slávista Vratislav Mynář, když se obrátil k disciplinární komisi UEFA dopisem Kanceláře prezidenta. Altruistu Mynáře nespravedlivý trest pro hráče Ondřeje Kúdelu nemohl nechat chladným. Podle Mynáře obvinění Kúdely stojí na dezinterpretaci zašeptané otázky na Glena Kamaru z Glasgow Rangers. V žádném případě nešlo o rasistickou urážku. Zatímco Kamara lživě tvrdí, že Kúdela mu pošeptal „...you fucking monkey, you know? (…jsi zasraná vopice, víš to?)“, pravda je dle Kúdely taková, že se při přerušení hry zeptal protihráče afrofinského původu ze zvědavosti na jeho znalost české hudební scény: „…funky band Monkey Bussines, you know? (…funky kapelu Monkey Bussines znáš?)“. Je dobré vědět, že máme na Pražském hradě v zásadních věcech zastání. Slyšel někdo, že by se Merklová zastala Müllera z Bayernu, že v tom ofsajdu nebyl...?      

Ruská vakcína už v Česku ale je! Jak uvedl Seznam Zprávy, Sputnik V se dostal do země diplomatickou poštou, tzn. oficiálně neoficiálně a tajně. Vakcína je údajně jen pro zaměstnance ruské ambasády, aniž by ovšem byl v žádosti o povolení dovozu uveden počet zaměstnanců natož vakcín! Ministerstvo zahraničí obratem požádalo o stanovisko ministerstvo zdravotnictví a SÚKL a žádalo rozhodnutí v řádu hodin. Ve vyjádření, které bylo svým způsobem zábavné, zazněla mj. i tato argumentace: „…nesmí se to, ale je-li to jen pro zaměstnance ambasády a jejich rodiny a pokud považujete území ruské ambasády za ruské území, pak se to smí!“ Jako by nikdo v této zemi nevěděl, že Rus považuje za ruské území každé, na kterém zrovna stojí!

   

Ruský politolog Timofej Sergejcev označil Pražské jaro 1968 jako fašistickou vzpouru, způsobenou tím, že v Československu po 2. světové válce neproběhla denacifikace (sic!), když uvedl: „Denacifikace německých satelitů – Československa, Maďarska, Rumunska a Bulharska – prakticky neproběhla. Tyto země a národy nám byly prezentovány jako oběti a byly osvobozeny od systematické denacifikace za podmínky přijetí modelu rozvoje socialismu a připojení se k vojenskému bloku Sovětského svazu. (sic!) To vedlo v zásadě k fašistickým vzpourám v Maďarsku a v Československu 1956 a 1968, prezentovaným na Západě jako touha po demokracii.“ To je síla! Ale on jim to Vratislav Mynář nedaruje a dopis, kterým se proti takovému svinstvu ohradí Kancelář prezidenta, si ti kašpaři za klobouček nedají! 

My zase máme za to, míní Zpětné zrcátko, že denacifikace a šetření válečných zločinů měly proběhnout po 2. světové válce v Sovětském svazu, který za svou tehdejší politiku – tj. Smlouva Ribbentrop – Molotov, přepadení Polska (1939), Finska (1939 – 1940), Estonska, Litvy a Lotyšska (1940) a masakry deseti tisíců zajatců i civilního obyvatelstva v Polsku a na Ukrajině – měl sedět v Norimberku na lavici obžalovaných spolu s pohlaváry Třetí říše.   

A to je dnes vše, co jsem zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík 

P.S.: A je to tady! Jen 24 hodin poté, co byl výše uvedený text odeslán do redakce, se ukázalo, že v závěru ohlédnutí Zpětného zrcátka není navíc ani písmeno! Rusko by mělo na lavici obžalovaných sedět i dnes v Haagu. Zločin, provedený ruským státem placenými teroristy a vrahy ve Vrběticích 2014, je srovnatelný s přepadením vysílačky Gliwice komandem SS a využitým pro zahájení 2. světové války 1. září 1939. Je třeba Rusku jasně a tvrdě říci: „Dost!“ nejen směrem k němu, ale v první řadě jeho zdejším přisluhovačům. Pokud si česká veřejnost klade otázku, jaké kroky je třeba nyní podniknout, je odpověď snadná. Je čas deratizovat Pražský hrad i Strakovu akademii od ruských švábů. Je čas zakázat KSČM v zájmu ochrany republiky. Není čas čekat! Je nejvyšší čas jít do ulic!