Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: profimedia.cz

Vladimír Mertlík: Covid vpadl už i do nevěstinců. Grupen sex může provozovat max. 10 osob najednou

Česká televize se vrátila k vysílání katastrofických zpráv novou sérií vypočítávání nakažených, pokažených a hypoteticky umírajících podle okresů, pohlaví, krajů, stranické příslušnosti. Po skandálu v klubu Techtle Mechtle, kde se virem covid-19 nakazilo více než 100 osob poté, co pili jedním brčkem, rozšířilo ministerstvo zdravotnictví příslušná opatření. S platností od 30. července je povoleno pití jedním brčkem jen do počtu 50 osob. Podobná opatření jsou s okamžitou platností zaváděna i v erotických klubech a salonech, kde je počet osob při grupen sexu snížen na 10 osob a povinné dodržení bezpečné vzdálenosti 2 metrů.

Ministr Vojtěch v souvislosti s rostoucím počtem pozitivně testovaných neukázněnců varoval občanstvo před nebezpečím, že některé země mohou Česko zařadit mezi tzv. rizikové země, což může přinést zákaz vstupu českých občanů do těchto zemí během dovolených, a jako argument uvedl Lotyšsko. Je otázkou, zdůrazňuje Zpětné zrcátko, zda si chtějí bezohlední jedinci vzít na svědomí tisíce pokažených dovolených svých spoluobčanů chystajících se – tak jako každoročně – masově za letní dovolenou do Lotyšska.

Zpětné zrcátko nemůže nesdílet níže připojenou informaci o krocích naší vlády v boji za záchranu zdraví občanů. Jde o snahu vlády o to cennější, že o duševní zdraví členů a členek vlády panují již delší dobu oprávněné obavy naopak ze strany občanů. Níže uvedená informace se právem stala hitem sociálních sítí:

Ministr zdravotnictví včera oznámil, že zítra oznámí, co začne platit od pondělí, ale dnes premiér oznámil, že ministr zdravotnictví oznámí už dnes, co začne platit od zítra. A do toho ministr vnitra oznámil, že lidi nemají čekat na oznámení ministra zdravotnictví, ale mají už dnes začít dodržovat, co měl ministr zdravotnictví oznámit zítra, že platí od pondělí, ale oznámí už dnes, že platí od zítra. Ministr zahraničí zase oznámil včera, co Estonsko a Lotyšsko oznámilo minulý pátek s platností od minulé neděle, ale už neoznámil, že zítra Estonsko a Lotyšsko oznámí, že to, co oznámily, už zase od neděle platit nebude. Kdo si zasteskl po březnových dvou tiskovkách vlády denně, na kterých se oznamovalo, co se neoznámí, jen aby se to záhy oznámilo, nezoufejte, naše vláda je po mírné oznamovací kocovině, během níž se oznamoval hlavně čas vstávání jejích nezastupitelných členů nezastupitelně zastupujících zastupitelné členy, opět ve své nejlepší kondici. (konec cit.)

Kdyby Havlíček koupil Smartwings, začnou padat letadla

Pečlivé sledování a zápisy dalších železničních katastrof jen potvrdily včerejší informace Zpětného zrcátka o trvalém vzestupu statistik o udržitelnosti železničních neštěstí v poměru 1 den/1,4 vlaku – lišících se od sebe jen počty zraněných a mrtvých. Ve světle událostí a vývoje se v plném světle ukázala moudrost vlády vedené Andrejem Babišem, když nakonec přece jen odmítla převzít soukromou leteckou společnost Smartwings do své péče a svěřit její řízení ministerstvu dopravy pod vedením Karla Havlíčka. Počítačové animace během jednání o převzetí budily i v samotné Číně – které patří majorita společnosti – obavy, jak dlouho by v případě převzetí Smartwings českou vládou a ministrem Havlíčkem vydržela odolávat populační politika KS Číny. Výpočty o termínu hrozící populační katastrofy, pokud by Číňané Smartwings využívali, hovořily o horizontu roku 2032. Nebezpečnost hrozící situace v leteckém provozu po převzetí si uvědomoval i sám ministr Havlíček, který s odvoláním na výsledky šetření příčin každodenních železničních katastrof žádal záruky o budoucím zavedení semaforů do letecké dopravy. Svůj požadavek zdůvodňoval mimo jiné tím, že poté, co dojdou piloti i pomocný personál, uvažuje v rámci úspor o nasazení strojvůdců na jejich místa.    

„Kajínek se oblékl u bývalého neonacisty!“ křičel na Zpětné zrcátko headline titulní strany deníku, který vlastní nevlastní bývalý agent StB a bývalý komunista. Aby se bývalý dvojnásobný vrah a mnohonásobný recidivista Jiří Kajínek mohl u bývalého nácka naparádit, musel se nejdřív dostat z kriminálu, kam byl právoplatně odsouzen za dvě prokázané nájemné vraždy na doživotí. Po několika pokusech o útěk zařídil propuštění bývalého dvojnásobného vraha svévolným rozhodnutím zvaným prezidentská milost jiný bývalý komunista, mnohokrát usvědčený lhář, potížista, provokatér a shodou okolností aktuálně i neúřadující prezident České republiky Miloš Zeman. Mezitím se bývalí komunisté i neokomunisté scházejí pod vlajkami nejkrvavějšího hnutí světových dějin, aby položili věnce k hrobu dodnes nejúspěšnějšího českého masového vraha a komunisty Klementa Gottwalda, kde vyzývají k rozvracení státu. Kajínek na Hrad!      

Vlastníci lesů se chtějí starat o zvěř v nich pobývající sami, ale zákon jim to nedovolí.

Mohou tak činit jen myslivci, ti ale nestíhají spárkatou zvěř – která se během roku navíc svévolně mrouská a rozmnožuje – likvidovat. Podvody, kterých se myslivci při prokazování počtů ulovené zvěře dopouštěli, vedly zákonodárce k tomu, že nyní jako důkaz platí jen fotografie uloveného kusu v aplikaci chytrého telefonu. To zabraňuje minulé praxi, kdy si jednotlivá myslivecká sdružení zdechliny půjčovala. Novela vychází vstříc myslivcům i tím, že zjednodušuje lov. Nově smějí myslivci lovit i tam, kde se sklízejí zemědělské plodiny, na soukromých zahradách a pozemcích a mohou střílet i mláďata a samice. Toto povolení zatím až na výjimky nešťastných náhod se ale nevztahuje na sáňkující mládež a maminky s kočárky. Mimo současně povolených brokovnic, zvyšujících pravděpodobnost zásahu, se také uvažuje o povolení lovu granátem, pancéřovou pěstí a nášlapnými minami. Jako trofejní kusy budou uznány i kusy z vlastních řad, běžkaři, běžci a jiné neopatrně se pohybující terče.

Turečtí vězni jsou doma. Babiš se nezapomněl pochválit

Tajné služby prý sehrály v propuštění českého páru obviněného v Turecku z podpory terorismu klíčovou roli. Úlohu tajných služeb ocenil jeden z členů vyjednávacího týmu, europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Po dlouhých měsících se tak podařilo českým diplomatům umožnit propuštění českých občanů Miroslava Farkase a Markéty Všelichové z vězení, kde si odpykávali trest na šest let a tři měsíce za spolupráci s kurdskými milicemi YPG. Komentář Pražského hradu k úspěchu čučkařů se nepodařilo zatím získat. Jen premiér Babiš podotkl, že rozhodující bylo jeho jednání s tureckým prezidentem. Jo, jednat s nimi náš prezident… To by byla jiná mela!  

Nejvyšší správní soud nepřiznal kasační stížnosti Pražského hradu (čti stížnosti prezidenta Miloše Zemana) odkladný účinek, a potvrdil tak rozhodnutí Městského soudu v Praze, že Zemanovo rozhodnutí nejmenovat fyzika Ivana Ošťádala profesorem je nezákonné. Mimochodem stejně jako v případě historika umění Jiřího Fajta. Hned dvě další pecky do čenichu od soudních čučkařů dávají ke zvážení, zda by Miloš Zeman neměl zastavit především jmenování soudců… 

Koneckonců v některých jiných případech by to možná bylo ku prospěchu věci. Kárný senát Nejvyššího správního soudu sice odvolal z funkce předsedy senátu Městského soudu v Praze Alexandra Sotoláře, ale výtečník i nadále zůstává soudcem v taláru. Bodejť! Měl jej snad soud připravit o živnost jen za to, že soudce upravoval protokoly v kauze Opencard tak, že se lišily oproti zvukovým záznamům jednání?! Taková prkotina! Navíc nebylo prokázáno, že by tím chtěl poškodit obžalované!

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.