Dominik Duka

Dominik Duka Zdroj: Radek Cihla/MF DNES/Profimedia.cz

České elity se k pochodu homosexuálů staví jako fanatici. Včetně arcibiskupa Duky

Pražský arcibiskup Dominik Duka se obrátil na primátora Svobodu, aby ještě jednou zvážil svou záštitu nad Prague Pride. Jeho stanovisko (aspoň tak, jak ho prezentoval tisk (vycházím z toho, co zveřejnil internetový server „Křesťan dnes“) mi připadá úplně nevěcné.

Nevím, proč by festival měl nutně vyjadřovat „pohrdání těmi, kteří obětují v rodinném životě mnohonásobně víc růstu společenských hodnot a tím obohacují celou společnost“. Heterosexuálové i homosexuálové jsou si před zákonem rovni, kladou se na ně stejné nároky a homosexuálové přinášejí společnosti stejně jako heterosexuálové.

 

Vyvrhne pan arcibiskup stejně i heterosexuály, kteří nemohou mít děti (argument, že si v tom případě mohou děti adoptovat, mi připadá zrůdný, mohou, ale nemusí, a nemusí chtít)? Požadavky homosexuálů na možnost adoptovat děti sice nepodporuji, ale nechápu, proč tím „popírají de facto právo dítěte na své biologické rodiče“: adoptují se přece děti, na které se jejich biologičtí rodiče s odpuštěním vysrali, a právo dětí na rodiče, které je nechtějí, není k ničemu.

 

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czNemohu se zbavit dojmu, že ve vztahu k problému, který se festivalem homosexuálů otevřel, jsou české intelektuální elity zmítány naprosto neplodným fanatismem – což platí i pro bezvýhradné příznivce různých výstředních teorií o tom, že homosexualita je coby sexuální orientace rovnocenná heterosexualitě. Ne, ale homosexuálové jsou fakticky a před zákonem rovnocenní a rovnoprávní občané a je mi líto, ale pan arcibiskup aspoň tu rovnocennost upírá.