Ladislav Bátora

Ladislav Bátora Zdroj: Jan Zátorský/MF DNES/Profimedia.cz

Bátoriáda nabírá obrátky: Prezident Klaus i český národ mě potřebují!

Tak už vím, jakou stranu budu volit v příštích volbách: tu, jíž spolu založí dva titáni národovectví Václav Klaus a Ladislav Bátora. Budou se prý jmenovat Heteronárodní demokraté.

Ten název jsem si samozřejmě vymyslel, něco tak libozvučného by tihle dva stěží dali dohromady. Zbytek bohužel zřejmě ne. Po dopisech velvyslancům a dalších nadmíru originálních mediálních výstupech se totiž stále populárnější Bátora rozpovídal pro deník MfD; tomu sdělil, že svůj jedinečný talent, vlastenectví a charisma nabízí nové politické straně, jíž po konci prezidentské agónie případně založí Klaus. Oba se totiž cítí politicky velmi frustrovaní.

 

Bylo by to přímo nebeské spojení! Klaus by do strany přinesl uplakané nacionální ingredience Strany svobodných občanů a Suverenity: ty první založil jeho politický a intelektuální učeň Petr Mach, jenž s nimi v posledních sněmovních volbách upoutal plných 0,7 procenta voličů; ty druhé vede Jana Bobošíková, jíž ve stejných volbách dalo hlas 3,6 procenta a kterou Klaus veřejně podporuje.

 

Bátora, jenž ve vzduchu ucítil cosi politicky jiskřivého při rozhovoru s prezidentem na Hradě, by dodal to lepší z Národní strany. Za ni kandidoval, protože má na rozdíl od ostatních kosmopolitně se tvářících stran upřímně český program. A taky mezi sebou nemá žádné „homosexualisty“; jen mladé špekaté kluky s IQ lacinějšího piva, co po sobě nazí lezou, když se zlijí na soukromém náckovském koncertu. Sieg Heil!

 

 

Příští volby budou vůbec stát za to, naplní-li se optimistické scénáře; zprava možná půjde Klaus obklopen vlasteneckými desperáty typu Bátory, Jakla a Hájka, zleva možná Paroubek v nějakém rudooranžovém hábitu. Tomu budou cestu čistit sympaťáci typu Petra Bendy. Škoda, že nemáme volby častěji!