Zoufalý muž

Zoufalý muž Zdroj: Profimedia.cz

Zoufalý muž se ptá: Proč ode mě všechny ženy utíkají?

"Dobrý den, můžete mi vysvětlit, proč ode mě všechny ženy utíkají? Já jsem se nikdy s žádnou nerozešel, vždycky to skončily ony. Moje poslední láska mě opustila v osmém měsíci těhotenství a moje dítě teď vychovává cizí člověk.. Upřímně, už si ani nemyslím, že si ještě nějakou ženu najdu, ale stejně, co dělám špatně? Copak jsem si to zasloužil? Díky, Aleš"

 

 

„Přestože jsem po třicet let zkoumal ženskou psychiku, nejsem s to odpovědět na velkou, dosud nezodpovězenou otázku: Co vlastně ženy chtějí?“ tápal v minulém století i sám Sigmund Freud. Avšak přestože jsou ženy nepochybně velmi zapeklitá stvoření, která se většinu času chovají dosti divně, jakmile dojde na péči o potomky, začnou se chovat naopak až pronikavě racionálně.

 

Vzhledem k tomu, že Vám utekly nejen všechny potenciální rodičky, ale dokonce Vám na poslední chvíli pláchla i jedna Vámi oplodněná samička, správně tušíte, že chyba nebude v ženském pokolení, ale že kámen úrazu bude někde na Vaší straně. Co tedy děláte špatně?

 

 

Z Vašeho dotazu plyne, že nějaké ženy jste už měl. Ošklivý či jinak odpudivý tedy asi nejste. Minimálně jedna žena – ta poslední – s Vámi dokonce zašla tak daleko, že si nechala Vaše dítě. Své geny předávat tedy také umíte. Měl byste si uvědomit, že už toto všechno je pro Vás dost fajn. Pro Vaši informaci – oni totiž existují i muži, kteří nejsou schopni navázat se ženou ani letmý kontakt, natož aby nějakou dostali do postele, či nedejbože aby nějakou přesvědčili, aby jim dala dítě.

 

Takže nám zbývají dvě základní věci: 1) buď neumíte ženám poskytnout peníze, nebo 2) nejste schopen u žen vzbudit pocit jistoty a bezpečí. Pokud nemáte peníze, nemáte se co divit. Ženy udělají vždycky v prvé řadě vše pro to, aby o jejich děti bylo dobře postaráno. Takže pokud jde u Vás o problém s penězi, moje rada je jednoduchá – co nejdříve nějaké peníze vydělejte a uvidíte, jak se holky začnou předhánět, aby s Vámi mohly žít. Pokud však peníze máte, a problém je tedy v tom, že se ženy s Vámi necítí jistě a v bezpečí (mimochodem, zde se nabízí otázka - proč jste si probůh svou těhotnou přítelkyni nevzal?), moje rada je opět jednoduchá – co nejdříve vyhledejte psychoanalytickou psychoterapii. Věřte, že když na sobě trošku zapracujete, holky už vycítí, že ten pravý jste pro ně právě Vy.

ALEX DOLEŽALOVÁ HROUZKOVÁ

 

 

 

Na to vám nikdo konkrétně nemůže odpovědět, proč od vás ženy prchají.  Nevíme, kolik je vám let, kolk těch přítelkyň bylo a co všechno se kolem toho dělo.

 

Nabízí se na první pohled mnoho lákavých možností, které lze střelit od boku: Od alkoholismu, užívání drog, přes duševní nemoci, ekonomické neschopnosti, domácího násilí, po tajení něčeho z vaší minulosti, atd. atd. Kdybych byl zázračný psychotronik, podíval bych se na váš e-mail a hned bych věděl, která bije. Protože nejsem, tak mohu jen odhadovat, že jde buď o něco, co se týká vás, nebo si jen vybíráte určitý tip žen, které problémy řeší únikem. I když před porodem ženy nemají tendenci prchat, pokud nemají buď vážný důvod, nebo nějakou pro ně přijatelnou ústupovou cestu.
Spíše bych to řekl asi takhle: ty ženy vás opouštějí kvůli důvodům, které vám uvedly. To samozřejmě neznamená, že ženy jsou upřímnost sama a co na srdci, to na jazyku. Často pořád jen "naznačují", místo aby to řekly rovnou, což muže často uvádí v šílenství. Když jde ale o udržení vztahu, přestávají obvykle naznačovat a řeknou to jasně.

 

 

Já bych si na vašem místě zkusil vybavit celou serii konfliktů z doby před rozchodem (či útěkem), o čem tam byla řeč. Možná ještě tak na zkoušku, co vám vytýkala matka v době dospívání, pokud vám něco vytýkala. Eventuelně co vytýkali vaší matce, že vám to nevytýká. To bude ta příčina. Řekněme technická, neřeším tu otázku něčí viny. Za něco můžeme, něco jsme zdědili nebo to do nás vtloukli druzí. To nic nemění na tom, že je ve vašem zájmu to zjistit. Jinak od vás bude poslední partnerka prchat ještě v den vašeho pohřbu.

JAN JANDOUREK