České dráhy

České dráhy Zdroj: Harold/CC BY-SA

Co se vám ve vlacích nelíbí? Postěžujete si s námi Fejkovi!

Petr Fejk, který nastoupil do funkce, která zní jako oxymóron - ombudsman kvality Českých drah - Reflexu přislíbil, že mu nastaví své laskavé ucho. Když jsem jela já, potkalo mě třeba toto (viz níže).

Vy ale možná máte stokrát lepší historky z cestování. Podělte se s námi o ně, pište do diskuze, nebo do příští středy na mail: magdalena.sodomkova@reflex.cz – heslo: Fejk. Postěžujeme si za vás.

 

…tak třeba se mi nelíbí, že v neděli, kdy jezdí nejvíc lidí, dráhy přistaví o polovinu kratší rychlík. Lidi se nevejdou ani do chodbiček, a tak stojí v první třídě, sednout si tam ale nikdo neodvažuje. „Kdo si sedne, zaplatí příplatek!“ vyvolává průvodčí. A já si sednu. Průvodčí už se hrne pro peníze, ukazuji mu lístek do 2. třídy a ptám se: „je na něm snad napsané, že mám stát na jedné noze u záchoda?“

 

 

…tak třeba se mi nelíbí, že vlak na nekonečné trase Varšava-Praha přijede na nástupiště „zcela výjimečně“ bez jídelního vozu. Abych byla spravedlivá, výsledný dojem vyspravil průvodčí, který na jedné stanici, na půli mnohahodinové cesty počkal, dokud se nevrátím s taškou plnou jídla. Pro svorně vyhládlé kupé.