Harry Potter

Harry Potter Zdroj: Warner Bros.

Hypotéza o kouzelnické jurisdikci aneb hovory při manikúře

„Brumbál už tušil, že na to nestačí, chtěl předat svoji jurisdikci dál. Ale je to jenom moje hypotéza.“ „ Můžete mít pravdu,“ zamýšlí se mladá dívka nad názorem muže v nejlepších letech, aniž by zjevně tušila, co to ´jurisdikce´ asi je.

„A když si vezmete počínání Malfoye, podle mě je nejen záporná postava, ale představuje klasický slabý článek mezi kouzelníky. Podívejte se na jeho výkony a energii do nich vloženou,“ pokračuje muž zatímco přikyvující dívka mu masíruje peelingem dlaně. „Stejná je i Beatrice, tu taky nemám ráda, co si o ní myslíte? A dost bych, mimochodem, brala tu Hermioninu kabelku, ta je nádherná ani by nemusela být značková,“ přichází se svou troškou do mlýna dívka a bere do ruky pilník na nehty.

 

 

Sedíme na manikúře a vedle mě se odehrává tento dialog mezi manikérkou a skvěle oblečeným čtyřicátníkem. Ona má zástěrku a sadu pilníčků a nůžtiček, před ním na stolku leží Blackberry, iPad, klíčky od Mercedesu a hodinky odhadem za čtvrt milionu. Očividný představitel ekonomické elity, který se zjevně ještě nechystá ´předat svoji jurisdikci´ a na první pohled se necítí jako ´klasický slabý článek´. Bohatý muž, který má jistě svůj podíl na tom, že dnešní svět je jaký je. Chodí co čtrnáct dní na manikúru, ale taky do kina na pohádky. A to je, podle mě, taková dobrá adventní zpráva.