Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)

Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna) Zdroj: Archív

Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)
Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)
Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)
Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)
Yana Gupta (rozená Jana Synková z Brna)
10
Fotogalerie

Skandál po indicku kvůli obscénnosti. V hlavní roli Češka Yana Gupta

Předvedla to už Britney Spears nebo Paris Hilton. Byly vyfocené na veřejných akcích v šatech, pod kterými nic neměly. Provokace, která jim dělá skvělou reklamu v bulvárních médiích. To samé se teď přihodilo Yaně Gupta (rozené Janě Synkové z Brna), velmi populární a slavné modelce a herečce, která už deset let působí v Indii. A právě kvůli místu, kde se to stalo, nastaly problémy. Gupta půjde kvůli obvinění z obscénnosti před soud.

Yana Gupta (31) navštívila v listopadu charitativní akci pro děti, ale na následné party byla vyfocena a natočena v šatách bez kalhotek. To, co je v Evropě a Americe považováno za nevhodné chování, ale může v Indii dopadnout jinak. Aktivista Rizwan Ahmed z města Lucknow totiž po zveřejnění videa snímků z akce podal na Guptu, pořadatele akce i na fotografa, trestní oznámení. A má oporu hned v několika zákonech, které v Indii zakazují obscénní chování na veřejnosti. Úřady se podáním začnou zabývat v pondělí 6. prosince.

 

 

Gupta, která Indy vždy provokovala (a jako cizinka to má v tomto směru daleko lehčí než místní krásky) lechtivými fotkami, si z toho ale hlavu nedělá. Na Twitteru tvrdí, že si prostě kalhotky zapomněla a že se nic hrozného nestalo. To, z čeho by byl v jiných zemích trapas, ale mnoho Indů posuzuje jinak. Například před lety bylo ještě nepředstavitelné, že by se ve filmových scénách objevilo vášnivé líbání, mladí lidé (myslíme muže a ženu) se nevodili po ulicích za ruce a ženy chodí tradičně v dlouhých šatech a se šátkem na hlavě. Podobné konzervativní chování boří herecké a filmové celebrity i modelky právě v Bombaji, kde přebírají západní styl chování. A Gupta vždy byla vůdčí osobností „vzdoru“ proti těmto zažitým tradicím.

 

 

Vystupovala v mnoha reklamách, pózuje v časopisech, hraje ve filmech, tancuje, točí pro televizi a je v Indii skutečnou megahvězdou, která vydělává hodně peněz. Navíc se svým zjevem zjevně do indického prostředí skvěle hodí. „Jsem šokovaný a uražený, že tak známá osobnost se spolčí s fotografem kvůli zvýšení své popularity,“ oponuje ale aktivista Rizwan Ahmed a dodává: „Navíc se ani neomluvila. Vystupovat takto na akci pro děti je něco odporného.“

 

Yana Gupta alias Jana Synková se ale podle všeho nemusí bát vězení, spíše zaplatí jen pokutu. A protože mnoho zejména mladých Indů už používá internet, její popularita tímto „zločinem“ neklesne. V jistých kruzích spíše naopak, bude ještě žádanější. A o to ji asi šlo nejvíce.