Video placeholde

Nejlepší vánoční reklamy 2019: Microsoft vás rozesměje, Apple rozpláče a kabelovka vrátí E.T. domů

Letošním vánočním spotům kralují technologičtí giganti. Microsoft i Apple mají ve svých reklamách tablety, oba je však použijí úplně jinak. I když jde v obou videích o demonstraci technologických možností obou přístrojů, Microsoft vše ladí do vtipu, Apple nás chce za každou cenu rozbrečet. Několikrát. A daří se mu to. Podívejte se na ty nejlepší zahraniční reklamy v článku.

Umí sobi anglicky?

Video placeholde
Vánoční reklama s mluvicími soby na Microsoft 2019 • Facebook.com

Nejlepší reklama. Vtipná, milá a originální. Konkurenci sice poráží jen lehce, ale přeci jen je mnohem snazší dojmout než upřímně pobavit. A to se Microsoftu daří. A sobi (i ti falešní) fungují, což víme i díky Petru Čtvrtníčkovi a jeho legendárním reklamám pro Vodafone z roku.

Plakat u ipadu jako želva

Video placeholde
Vánoční reklama Applu 2019 • Facebook.com

Velmi těsné druhé místo. Skvěle řemeslně zvládnuté a emoce to ždíme jako máloco. Oceňujeme i to, že si Apple na nic nehraje a bezostyšně dělá ze svého produktu to, čím je. Jednoduchým způsobem jak zabavit děti, když rodiče a prarodiče nestíhají.

Jak vznikl Santa? V Sainsbury’s!

Video placeholde
Vánoční reklama na Sainsbury's 2019 • Facebook.com

Příběh jako vystřižený z Charlese Dickense. Je to špinavé, anglické a industriální. Sirotci jsou neprávem trestáni, až jeden z nich prozře v polárním vyhnanství a stane se z něj legenda. Jen mu k tomu musí pomoci paní Sainsburyová jako majitelka známého britského obchodu. I když je to předvídatelné, je to točeno s nadsázkou a video baví. Na rozdíl od sladké nudy, kterou letos servíroval John Lewis.

Jak technologie a internet změnily Vánoce >>>

Roztančený Amazon

Video placeholde
Vánoční reklama na Amazon 2019 • Facebook.com

Zásilkový gigant pojal reklamu jako multikulturní muzikál. Tančí a zpívají tam všichni – mladí, staří, lidé všech ras i lesby. Vší té rozcuchanosti ubírá na kráse fakt, jak drsné podmínky panují v distribučních centrech i to, že tomu vysmátému balíčku musíte při rozbalování rozervat hlavu.

E.T. je zpátky po 37 letech

Video placeholde
Vánoční reklama s E.T. na kabelovku Xfinity 2019 • Facebook.com

Kabelová televize Xfinity přivedla slavného mimozemšťana po skoro 40 letech zpátky domů. A nechybí u toho ani herec Henry Thomas. Jen mu není jedenáct, ale téměř padesát. Mimozemského kámoše seznamuje se svou rodinou a technologiemi, které se za dobu jejich odloučení na Zemi objevily. To je sice trochu komplikovaná cesta, jak propagovat kabelovku, ale čert to vem. Je tam plno odkazů i ikonických scén a to na 5. místo s přehledem stačí.

Které vánoční reklamy nejvíc pobavily vás? Dejte nám vědět do komentářů!