Video placeholde

Nejlepší vánoční reklamy roku 2018: Drahé kampaně poráží video za 50 liber, které rozbrečí i drsňáky

Zatímco bitvu slavných značek s přehledem vyhrál obchodní řetězec John Lewis, sociální sítě bourá ještě jedno video. Co je však pozoruhodné, je rozpočet, za který jej mladý filmař natočil. Celý projekt stál údajně jen 50 liber a z filmaře Phila Beastella, který jej nahrál na svůj Facebook, udělal přes noc hvězdu. Zábavné jsou ale i další projekty. Podívejte se na jejich přehled uvnitř článku.

1. místo - Love is a Gift filmaře Phila Beastella

Video placeholde
Dojemná vánoční reklama Love is a Gift filmaře Phila Beastella • Facebook.com

Na ploše 2 minut vás tenhle filmař dokáže spolehlivě rozplakat. Krátký film Love is a Gift natočil už v roce 2014, ale letos jej zveřejnil v reakci na humbuk kolem reklamy Johna Lewise. Je to příběh o muži, který se každý rok těší na Vánoce, aby si poslechl nahrávku, kterou mu nahrála matka před tím, než zemřela. Kdo se u této reklamy nerozbrečí, měl by si na kardiologii nechat překontrolovat přítomnost vlastního srdce.

2. místo -#EltonJohnLewis obchodního řetězce John Lewis

Video placeholde
Vánoční reklama obchodu John Lewis pro rok 2018 • John Lewis

Klasická poctivá práce, kterou tahle firma na svých vánočních reklamách odvádí už více než deset let. Elton John, piano, jedna píseň a opět silná hra na emoce. Více jsme o téhle reklamě psali ZDE. Vy si ji jen vychutnejte, pokud jste ji ještě neviděli.

3. místo – Slepičí western fast foodu KFC

Video placeholde
Vánoční reklama KFC 2018 • Facebook.com

Dramatický příběh souboje mezi kuřetem a krocanem rámuje geniální skladba L'estasi dell'Oro od Ennia Morriconeho, která znalcům připomene western Hodný, zlý a ošklivý. Příběh rámuje hláška „krocan se objeví a zmizí, ale kuře zůstává“ a naráží na tradiční britský vánoční pokrm vs. kuřecí evergreeny z rychlého občerstvení.

4. místo – The Big Night obchodního řetězce Sainsbury's 

Video placeholde
Vánoční reklama The Big Night od Sainsburys • Facebook.com

Další stálice producentů vánočních reklam. V roce nám dali jednu z nejlepších reklam všech dob – usmíření na frontě první světové války. Jenže od té doby je John Lewis vždycky trumfne. A stejně je tomu i letos, i když jejich dětská show je opravdu spektakulární.

5. místo - What Would Christmas Be WithoutLove banky Erste

Video placeholde
Vánoční reklama Erste • Facebook.com

Každý vánoční žebříček nejlepších reklam potřebuje roztomilá animovaná zvířátka. Letos se o ně postaral bankovní dům Erste s dojemným, i když dost předvídatelným příběhem o depresivním ježkovi a jeho odtažitých zvířecích přátelích. Všechno tu ale funguje a lidé se u toho dojímají tak, jak se na Vánoce sluší a patří.

Chybí vám v žebříčku nějaká jiná reklama? Napište nám o ní do komentářů pod článkem!