Co používá Petr Andrýse, zakladatel největší české social media agentury Socialsharks?

Co používá Petr Andrýse, zakladatel největší české social media agentury Socialsharks? Zdroj: Archiv

Kyberpunk: Jaké technologie a aplikace používají k práci, komunikaci nebo učení jazyků české osobnosti

MacBooky a iPhony patří k převažující výbavě respondentů rubriky Moje plná polní na stránce Kyberpunk tištěného Reflexu. Youtuberka Carrie Kirsten, zakladatel největší české media agentury Petr Andrýsek i hlavní matchmakerka seznamovací služby Find L´Amour Katarína Němcová se při své činnosti neobejdou bez počítačů jako je MacBook a telefonů typu iPhone. Zde jsou odpovědi na otázku „Bez jakých technologií se neobejdete?“, které se nevešly do tištěného Reflexu.

Katarína Němcová

Zakladatelka a hlavní matchmakerka seznamovací služby Find L´Amour

Nejsem žádný technofreak, používám MacBook Pro a iPhone 7, více ke štěstí nepotřebuji. Většinu aplikací, které mám nainstalované, používá takřka každý – známé klasiky jako Messenger a WhatsApp pro spojení s rodinou a klienty, Booking na hledání ubytování, Duolingo na učení se

cizích jazyků, Zoom pro webináře a webkonference, Dropbox pro umístění fotek, dokumentů a videí, Spotify pro poslech hudby, Skyscanner pro přehled o letenkách... Vzhledem k tomu, že hodně cestuji, jsou pro mne klíčové aplikace Google jako Mapy a Překladač, XE Currency, Citymapper, Pocket a FlightAware. Snažím se však žít primárně v reálném, a ne virtuálním světě. Přijde mi mnohem příjemnější a přirozenější komunikovat se skutečnými lidmi „face to face“ a zeptat se na cestu nebo dobrou restauraci v okolí přímo lidí na ulici, než k tomu použít FourSquare či TripAdvisor.

Petr Andrýsek

Zakladatel a hlavní žralok (Chief Shark) největší české social media agentury Socialsharks

iPhone, iMac, Fitbit, Airpods... a internet a elektřina. :D

Carrie Kirsten

Youtuberka a influencerka s 327 000 odběrateli na YouTube a 191 000 na Instagramu

Jak ke své práci, tak ve volném čase využívám Apple. Pro editaci videí, vytváření miniatur a dalších záležitostí ohledně mého youtubového kanálu je to MacBook Pro ´15. Denně točím Stories nebo postuji fotky/videa na Instagram, takže focení, natáčení a následná úprava probíhá přes iPhone. Apple Watch je nejlepší pomocník, když zrovna nedržím telefon v ruce; v rámci schůzek, důležitých hovorů a zpráv mi tak nic neuteče. iPod, iPad a další elektronika stejné značky je něco, co používám pro svou zábavu a volný čas.

Tom Zahrádka

Zakladatel pražské Knihovny věcí (Library of Things)

Mám výkonný laptop. Značku MSI. Když jsem ho vybíral, bylo pro mě zásadní, aby moc nevážil, protože potřebuji pracovat odkudkoliv a většinu času ho nosím s sebou. Vyřizuji hodně emailů, zároveň se živím jako ilustrátor a grafik. V obalu na notebook většinou nosím i malý tablet Wacom Intuos. Všude tahám i bluetooth sluchátka Marshall Major II, poslouchám hodně audioknížek. V kapse mám iPhone SE.

Otto Fabri

Automobilový konstruktér a designér, pracoval pro automobilku Tesla Motors

Obecně nejvíce využívám telefon. Při sportu hodinky v kombinaci se sluchátky. Při létání pak tablet. Pro zpracování dat stolní počítač. Z důvodu lepší integrace a sdílení využívám výhradně výhradně zařízení společnosti Apple – až na můj automobil, který běhá na Linuxu.

Pavel Neuman

Konzultant pro nezávislé hudebníky, zakladatel newsletteru a blogu Kottel

Záliba v „tunění“ počítačů mě naštěstí přešla poměrně rychle, když se z toho díky Windows stávala nutnost. Už od „ani nepamatuju“ funguji v ekosystému Applu a počítač i telefon beru výhradně jako nástroj. A nástroj měním, jen když je to opravdu nutné, což jde u MacBooku vydržet poměrně dlouho, zvlášť v době, kdy většina technologií běží v cloudu a kromě browseru a běžné výbavy OS toho o moc víc ani nepotřebujete. Všechny ty nové gadgety jsou samozřejmě lákavé, ve finále je to ale jen další rozptýlení od práce nebo tvorby, kterou na těch zařízeních děláte.

Jan Brezina

Fotograf, lektor, trenér a autor youtubového kanálu Alisczech

Myslím, že bez většiny technologií bychom se dokázali obejít, ale můj aktuální život je na nich extrémně závislý. Bez přístupu k internetu se mi žije velice těžko.

Jiří Urban

CEO e-shopu s kontaktními čočkami VašeČočky.cz

Jsem fanouškem produktů společnosti Apple. Vyhovuje mi, že vše vyžaduje minimální nastavení, od prvního momentu skvěle funguje a nemusím řešit synchronizaci mezi zařízeními. Mám MacBook Air, iPhone, iPad a Apple TV. Počítač používám na práci, tablet na čtení a hraní, telefon na komunikaci a sledování novinek, Apple TV na sledování filmů z počítače.

Martin Kožíšek

Expert na internetovou bezpečnost

Pracovně nejvíc používám Messenger a e-mail. Ten jsem si ale omezil na svém mobilním telefonu tak, aby se mi nezobrazovalo upozornění na nové zprávy. Zjistil jsem, že mám potřebu na všechno hned odpovídat a svůj volný čas trávím jinak, než bych chtěl. V osobním životě nejvíce používám Instagram a jako většina lidí scrolluji internetem nahoru i dolů.

Maxim Velčovský

Designér a pedagog, spoluzakladatel studia Qubus

V principu bych se beze všeho obešel.

Z ruské aplikace FaceApp je internetový hit, který znervózňuje americké demokraty >>>