Facebook umožňuje zapnout tmavý režim v Messengeru.

Facebook umožňuje zapnout tmavý režim v Messengeru. Zdroj: Profimedia.cz

Tmavý režim Messengeru je noční, proto není vidět. Prozradíme vám tajný trik k aktivaci

Několik měsíců slibovaný tmavý režim Messengeru by měl konečně fungovat i v Česku. Pokud ale čekáte, že vás aplikace na novou funkci sama upozorní, jste na omylu. Je to tajemství, které funguje na principu „easter egg“ – to jsou nepopsané vlastnosti programů, na které musí uživatel přijít sám. Jak si černý design Messengeru, šetrný k očím, spustit, vám poradíme níže.

Na tmavý režim se uživatelé ptali už delší dobu, u mnohých aplikací byl nový trend umožňující prokrastinovat zdravě už dávno dostupný. Messenger v černém kabátu by měl být ve tmě pro oči o něco snesitelnější než oslepující bílá barva. A jak si tmavou barvu aktivovat? Je to skutečná černá magie.¨

1. Najděte si vhodného přítele. Pokud máte v Messengeru místo dobrých přátel jen špatné známé, je to první problém k řešení. V seznamu musíte najít takového člověka, který se nebude divit tomu, že mu opakovaně posíláte různé druhy měsíců.

2. Najděte si vhodný měsíc. Pokud jste vybrali přítele, který je vhodný k tomuto pokusu, můžete se pustit do hledání vhodného měsíce. V emoji otevřete druhou záložku (je to ta s přírodními motivy, označená medvídkem). Najděte si měsíce a otestujte své znalosti: není to ani úplněk, ani nov, ale žlutý srpek měsíce bez úsměvu. Vašemu příteli musíte odeslat právě ten.

Jak zapnout v Messengeru tmavý režimJak zapnout v Messengeru tmavý režim|Archív

3. Počkejte na zázrak. Jste-li mezi šťastlivci, po obrazovce by vám měla začít létat spousta žlutých měsíčků. Messenger by vás měl po chvíli upozornit, že tmavý režim je přístupný. Stále se však jedná o testovací verzi, která může mít výpadky a nečekaně vás oslepit bílou barvou.

4. Zapněte zázrak. Vraťte se na základní obrazovku Messengeru, hledejte pod nastavením. Černý režim by se měl nabízet hned jako první pod vaším profilovým obrázkem. Stačí jej zapnout. V příštích dnech buďte tolerantní ke svým přátelům, kteří budu posílat měsíčky zase vám.

Jak zapnout v Messengeru tmavý režimJak zapnout v Messengeru tmavý režim|Archív

5. Problémy se zázrakem. Pokud se funkce neaktivuje ihned, mělo by stačit zapnout a vypnout aplikaci, popřípadě celý telefon. Aplikace Messengeru musí být aktualizovaná přes aplikační obchod (Google Play, App Store) a firmware telefonu aktualizovaný na nejnovější verzi.

To, že zbrusu novou funkci Messengeru nenajdete jen tak, není náhoda. Režim je to totiž noční, a tak je jasné, že je poněkud světloplachý. Kam by svět dospěl, kdyby noční tvorové vylézali, kdy se jim zachce.