TOP 10 retweetů - na první místo se dostal japonský miliardář Júsaku Maezawa

TOP 10 retweetů - na první místo se dostal japonský miliardář Júsaku Maezawa Zdroj: ČTK

TOP 10 retweetů - 2. Carter Wilkerson
TOP 10 retweetů - 3. Ellen DeGeneres
TOP 10 retweetů - 4. Louis Tomlinson z One Direction
TOP 10 retweetů - 5. a 7. španělský youtuber elrubius
TOP 10 retweetů - 6. Barack Obama
8
Fotogalerie

10 největších hitů v historii Twitteru: Soutěže, nugetky, Obama i selfie celebrit

V posledních dnech obletěla svět zajímavá zpráva ze světa sociálních sítí. Nový rekord v počtu retweetů příspěvku na Twitteru nově drží japonský miliardář, který si své prvenství v podstatě koupil za peníze. Není to nic nového – i mezi dřívějšími rekordmany najdeme často různé soutěže. Zabodovaly ale i tweety mnohem osobnější. Pojďme společně nahlédnout do nejúspěšnější desítky tweetů historie.

1. místo: Kdo má prachy, je vidět

Japonský miliardář a podnikatel v módním průmyslu Júsaku Maezawa se rozhodl, že si svůj úspěch na Twitteru prostě koupí. A ono se mu to povedlo. Ve svém tweetu slíbil, že mezi 100 náhodně vybraných šťastlivců, kteří jeho tweet nasdílí, rozdělí 100 milionů jenů (přes 20 milionů korun). K dnešnímu dni už je ve hře téměř 6 milionů lidí.

Zajímavostí je, že se Maezawa má v roce 2023 stát prvním člověkem, který jako vesmírný turista uskuteční oblet Měsíce v kosmické lodi společnosti SpaceX miliardáře Elona Muska.

2. místo: Cesta k roční zásobě kuřecích nugetek

Rok a půl držel prvenství tweet, který se může zdát úsměvný. Americký teenager Carter Wilkerson se zeptal fastfoodu Wendy’s, kolik retweetů by musel získat, aby dostával nugetky po celý rok zdarma. Řetězec odpověděl, že nereálných 18 milionů. „Pomozte mi. Potřebuji své kuřecí nugety,“ napsal Wilkerson na Twitter. Nakonec pomohlo „jen“ 3,6 milionů retweetů. Wilkerson svůj roční příděl nugetek získal.

3. místo: Co nejvíc celebrit na jednom selfie

Před nugetkami vedlo v počtu retweetů selfie moderátorky Ellen DeGeneres z oscarového večera v roce 2014. Rekord 3,3 milionů sdílení na Twitteru herečka držela celé tři roky. Na její fotografii nechyběla Meryl Streep, Brad Pitt nebo Jennifer Lawrence.

4. místo: Vyznání lásky ve One Direction

2,7 milionů lidí sdílelo tweet Louise Tomlinsona, který na sociální síti „vyznal lásku“ svému kolegovi z kapely One Direction. „Navždy v mém srdci @Harry_Styles. Tvůj Louis,“ napsal hudebník v roce 2011.

5. místo: Prostě jen Limonada

V roce 2016 byl velmi úspěšný ještě podivnější tweet: „LIMONADA“. Šlo o soutěž španělského youtubera s nickem elrubius, který za sdílení sliboval nejrůznější dárky. Jeho jednoslovný tweet získal 1,8 milionů retweetů.

6. místo: Obamovo lidské poselství

V roce 2017 se bývalý americký prezident Barack Obama vyfotil s dětmi nejrůznějších ras a k fotografii připojil zprávu o tom, že nikdo se nerodí s nenávistí k druhým kvůli odlišné barvě pleti, původu nebo náboženství. Obamovo poselství retweetovalo 1,7 milionů lidí.

7. místo: Zase ta limonáda

V září 2018 přišel Španěl elrubius s další limonádou. Tweet zněl: „LIMONADA 2.0“. Tentokrát už to bylo o něco slabší: do hry se zapojilo 1,5 milionu lidí.

8. místo: Kontroverzní pomoc obětem hurikánu

Rada spolků přidružených k pensylvánské univerzitě přislíbila 0,15 dolaru za každý retweet na pomoc státu Texas, který v roce 2017 zasáhl hurikán Harvey. Tato akce byla hodně kritizovaná. Lidé se ptali, proč rada peníze Texasu zkrátka nedarovala. Přesto se jich zapojilo přes milion.

9. místo: Pro dres cokoli

Hráč amerického fotbalu Damarious Randall slíbil fanouškům, že pokud jeho oblíbený basketbalový tým Cleveland Cavaliers vyhraje finále NBA v roce 2018, koupí každému, kdo jeho tweet bude sdílet, dres. Randall měl štěstí, že Cavaliers ve finále prohráli, jinak by dlužil dres více než milionu lidí.

10. místo: Ariana Grande a útok v Manchesteru

Zhruba stejný počet lidí jako Randallův tweet s dresem vyburcovala zpráva zpěvačky Ariany Grande, na jejímž koncertě v Manchestru v roce 2017 došlo k bombovému sebevražednému útoku. Ten si vyžádal 22 obětí a přes stovku zraněných. „Mrzí mě to z celého srdce. Nemám slov,“ napsala na Twitter zpěvačka.

Na nejúspěšnější tweetů historie se podívejte do naší fotogalerii: