nahoru

Kreativní šéfkuchař GARE Restaurants Jan Kvasnička ohlásil nové menu Les Moules

Komerční prezentace1. listopadu 2018 • 00:00
Kreativní šéfkuchař GARE Restaurants Jan Kvasnička ohlásil nové menu Les Moules
foto: La Gare

S podzimem se každoročně objeví v prestižním pražském podniku Les Moules nové menu. Populární restaurace v Pařížské ulici, zaměřená na mušle a mořské plody, je už léta pomyslným majákem kvalitní belgické kuchyně u nás. Tentokrát je to ale poprvé, co se na obměně nabídky jídel podílel nový kreativní šéfkuchař gastronomické skupiny GARE Restaurants Jan Kvasnička.

„Jedním z hlavních ukazatelů nového menu pro nás byla oblíbenost u hostů. Ta jídla, která se v Les Moules těší velkému zájmu a lidé si je rádi objednávají, dostala především novou a lepší prezentaci. Tímto způsobem totiž dostanou i stálí zákazníci restaurace, kteří k nám chodí již léta pravidelně, nový impulz ochutnat své oblíbené pokrmy,“ míní Jan Kvasnička. Z předkrmů tak například Tucet achátových šneků dostalo máslo doprostřed servisu, do misky, což je pro hosta mnohem komfortnější. „Carpaccio z tuňáka s wasabi majonézou nově servírujeme na menším talíři, aby si jej host mohl lépe vychutnat,“ dodává Kvasnička.

Mnoho milovníků skvělého jídla snad ani v této době gastronomické netuší, že pro Belgii je doslova národním gastronomickým pokladem čekanka. Belgičané ji doslova milují, a proto pokud byste chtěli ochutnat zbrusu nový předkrm Les Moules a zároveň také autentickou belgickou surovinu, dejte si rozhodně Gratinované čekankové puky v omáčce mornay, se sýrem gruyere. Přidejte k tomu sklenici alespoň jednoho ze sto třiceti druhů piv, které Les Moules nabízí, a zažijete pravé belgické gastronomické objetí.

V novém menu Les Moules znalec velmi dobře rozezná rukopis Jana Kvasničky i v případě, že si objedná další z nových předkrmů – Marinované kachní foie gras v makronce, s redukcí z piva Kasteel Rouge a višňovým kompotem. Servis, kombinace zajímavých surovin a zasazení do kontextu – zde se kreativní šéfkuchař doslova profesionálně podepsal.

Se sezonním menu, které začíná na podzim, musí nutně do nabídky vstoupit i ústřice. Každý rok v průběhu září vybírají odborníci ty nejlepší druhy ústřic z celé řady druhů a míst původu, aby pro nastávající sezonu vybrali ty nejlepší, které si pak můžete vychutnat například se sklenkou skvělého crémantu. Pro tuto sezonu padla volba na vynikající francouzské L'Ultime a klasické Fine de Claire. Z Irska, kde je mimochodem pro chov ústřic velmi příhodné počasí, vám v Les Moules nabídnou ústřice typu Irish fine. Ty jsou skvělé i pro případnou tepelnou úpravu.

Nedílnou součástí Les Moules vždy byly a budou mušle na různé způsoby. Takový hrnec mušlí přece potěší každého znalce kvalitní gastronomie. Je těžké do nich zasahovat s novinkou, jejich popularita je totiž opravdu enormní. Ovšem i tak musíte tuto novinku ochutnat – Mušle na normandský způsob s jablkovým ciderem. Využití suchého cideru v belgické kuchyni je vlastně celkem logická věc a výsledný chuťový efekt je až překvapivě příjemný.

Pokud máte chuť na hlavní chod, tak rozhodně nezapomeňte na zbrusu nový pokrm v podobě Konfitovaného lososa s holandskou omáčkou a koprem. Společnost GARE Restaurants, kam patří právě i Les Moules, si nechává celé ryby vozit přímo ze severských vod a následně je zaměstnanci této gastronomické skupiny sami zpracovávají. Celá cesta od vylovení až po zpracování netrvá déle než dva dny. Přitom se k nám celé ryby vozí v ledové tříšti ze slané mořské vody. Losos s koprem a holandskou omáčkou snad i proto chutná skvěle, balanc všech ingrediencí je prvotřídní.

Máte chuť na dezert? V Pařížské ulici není lepšího místa, kde byste si mohli dát legendární Crème brûlée. Tentokrát mandlové a s jablkovou zavařeninou. Je to stejně skvělý pocit, jako když ochutnáte belgické pralinky a čokoládové lanýže, které jdou v Les Moules doslova na dračku. A jak by ne, když je šéfcukrářka Eva Boňková vyrábí hned za rohem? Jsou tak vždy čerstvé a navíc lahodné, plné Belgie.

A vše zakončete opět skvělým belgickým pivem či francouzským vínem, které jezdí sommelier gastronomické skupiny GARE Restaurants osobně vybírat do francouzských vinařství. Kromě stálé nabídky desítek druhů zajímavých piv pro fajnšmekry i hosty, kteří milují klasiku, má Les Moules i pravidelnou změnu nabídky pivního speciálu na pípě. Takže pokaždé, když přijdete, máte možnost ochutnat něco zcela nového.

Komerční prezentace




Diskuse ke článku

 

Kurzy měn
25,960
22,740
29,130
Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější