Poslanec Náramalí Sívaprasád se převklékl za Hitlera a varoval indického premiéra

Poslanec Náramalí Sívaprasád se převklékl za Hitlera a varoval indického premiéra Zdroj: Profimedia

Značka Hitler je v Indii opravdu populární
Značka Hitler je v Indii opravdu populární
Značka Hitler je v Indii opravdu populární
3
Fotogalerie

Indický poslanec se převlékl za Hitlera. Chtěl varovat, mnozí indové však mají vůdce za hrdinu. Proč?

Pavel Novotný , info.cz

Pro obyvatele Západu je synonymem zla, ztělesněním diktátora, který má na svědomí desítky milionů životů. Indický poslanec a bývalý herec Náramalí Sívaprasád si ho vybral jako odstrašující příklad vůdce, který neplní sliby. Politik přišel na jednání parlamentu převlečen za Adolfa Hitlera a po nacistickém způsobu i pozdravil. Jakkoli si herec vybral führera coby postavu zápornou, najdou se v Indii i Asii tací, kteří Hitlera obdivují.

„Kariéru jsem odstartoval jako obyčejný voják německé armády a získal jsem velký respekt. Byl jsem ale neskonale chtivý moci, výsledkem čehož vypukla druhá světová válka. Vše to skončilo desítkami miliony mrtvých a nakonec jsem zabil i sám sebe,“ prohlásil výstřední poslanec.

Jistě, v tu chvíli mluvil o sobě jako o (představiteli) Hitlera. Tato slova ale směřoval indickému premiérovi Naréndrovi Módímu. „Vyzývám premiéra, aby nešel touto cestou. Už jednou podvedl (indický stát) Ándhrapradéš,“ dodal někdejší režisér i představitel řady filmových rolí, který nezapomněl ani na pásku se svastikou a charakteristický knírek.

Proč je indický Hitler jiný než ten Západní? Jak se Indové koukají na Hitlera? Dočtěte si článek na info.cz >>>