"Bez tebe je svět lepší místo," stojí mimo jiné v nekrologu

"Bez tebe je svět lepší místo," stojí mimo jiné v nekrologu Zdroj: Daily Mail

Bez tebe je svět lepší místo, nebudeš nám chybět. Syn napsal své matce podivný nekrolog

Smrt v rodině je snad pokaždé nešťastná událost. Smutek a bolest se po odchodu milovaných rozléhá snad v každé rodině. I proto se rodina Dehmlovových z americké Minnesoty vymyká – své zesnulé matce totiž napsali sourozenci nekrolog, který krátce a jasně vyjadřuje, jaký k ní měli vztah. Mírně řečeno, nijak vřelý.

Sourozenci Gina a Jay nechali v místních novinách vydat nekrolog tohoto znění: „Kathleen Dehmlowová Schunková se narodila 19. března roku 1938 Josephu a Gertrudě Schunkovým. Vdala se za Dennise Dehmlowa v kostele sv. Anny ve městě Wabasso (město v americkém státě Minnesota, pozn. aut.) v roce 1957 a měla s ním dvě děti, Ginu a Jaye. V roce 1962 otěhotněla s bratrem svého manžela Lyle Dehmlowem a odstěhovala se s ním do Kalifornie. Opustila své děti, Ginu a Jaye, které vychovali prarodiče pan a paní Schunkovi. Zemřela 31. května 2018 ve Springfieldu. Nyní ji budou soudit jinde. Nebude chybět ani Jayovi ani Gině, kteří vědí, že bez ní je teď svět lepším místem.“

 

Jay Dehmalo je bývalý profesionální boxer a také bývalý voják. Je mu 58 let a se svou o dva roky starší sestrou má dobrý vztah. To se ale nedá říci o vztahu k její matce. „Neumíte si představit, jak moc ten vztah nefungoval,“ uvedl Jay pro britský bulvární deník Daily Mail, kterému se povedlo muže kontaktovat. Nápad napsat nekrolog tohoto znění prý ale napadl jeho sestru. Rozhodla se jej takto sepsat, když se od své sestřenice dozvěděla, že její matka je na smrtelné posteli.

Jeden z deníků dokonce nekrolog tohoto znění odmítl publikovat. Další jej však publikoval a z Minessoty se pak záhy rozšířil i do dalších států – skrze další média, která se podivovala nad jeho nepřátelským či spíše nenávistným tónem. O detailech vztahu s matkou Dehmalo s médii nehovořil.