Ptáci na palubě letadla. Proč ne.

Ptáci na palubě letadla. Proč ne. Zdroj: reddit

Neuvěřitelná fotka, která baví svět: 80 dravých ptáků na palubě letadla

Před několika dny vzbudil pozornost uživatel sítě reddit, který na internet umístil těžko uvěřitelnou fotografii. Je na ní zhruba 80 dravců, kteří se jakožto pasažéři letadla nechávají převážet, pravděpodobně blízkovýchodní aerolinií.

Odkud kam letadlo letělo a hlavně proč proboha převáželo osmdesát dravých ptáků, zůstává záhadou. Uživatel redditu, který má na síti přezdívku lensoo, k fotce nesdělil žádné podrobnosti. Po sociálních sítích tak koluje řada spekulací, které se chvílemi blíží konspiračním teoriím.

Nejzajímavější je ale diskuse na téma, jak se ptáci na palubu dostali. K tomu uvedl britský Daily Mail, že některé aerolinky, především na Blízkém východě, převoz dravých ptáků umožňují. Například na stránkách katarských aerolinek si dokonce můžete najít, kolik taková přeprava dravce stojí. Ceny se pohybují od zhruba 7 tisíc korun za převážený kus.

Že jde o aerolinku z Blízkého východu je jasné i z oblečení několika málo lidských pasažérů, kteří na fotografii figurují. Zatím nejvíce se konspirační teorie přiklánějí k nápadu, že ten, kdo převoz realizuje, musí být blízkým přítelem ať už pilota, nebo provozovatele aerolinek. Ptáky je totiž obsazena velká část letadla.

Zajímavé diskuse se také vedou na téma, zda jsou to jestřábi, nebo sokoli. Co myslíte?