Annegret Raunigk čeká ve svých 65 letech čtyřčata

Annegret Raunigk čeká ve svých 65 letech čtyřčata Zdroj: RTL/Pfeiffer

Berlíňanka Annegret čeká čtyřčata. Je jí 65 let

Pětašedesátiletá Berlíňanka má třináct dětí, je už i sedminásobnou babičkou. Její nejstarší dceři je už 44 let, a přesto se nyní stane znovu matkou. O této pozoruhodné ženě píše dnes britský deník Telegraph.

Podle deníku Telegraph se jedná dokonce o čtyřčata, která by měla žena porodit letos v létě. Annegret Raunigková má v dětech zvláštní zálibu, její poslední těhotenství je totiž výsledek umělého oplodnění. Na které klinice umělé oplodnění probíhalo, Annegret neřekla, pouze uvedla, že proběhlo v zahraničí (některé státy od určitého věku umělé oplodnění neumožňují, mezi ně patří i Česká republika, kde je od 48 let ženy nemožné).

Hlavním důvodem, proč se k tomuto kroku rozhodla, byla však údajně slova její nejmladší dcery Niny, které je devět let. Ta své matce jednou řekla, že by chtěla mladšího bratříčka, sourozence na hraní. A tak se Annegret rozhodla, že se pokusí ještě o jednoho potomka – a nyní budou hned čtyři.

Podle německé televize RTL, která o matce již několikrát informovala, probíhá její těhotenství bez větších komplikací. Jestli vše půjde dobře, pak bude nejstarší matkou čtyřčat na světě. Annegret se dostala na titulky světových médií již před deseti lety, kdy porodila jako pětapadesátiletá holčičku Ninu, taktéž pomocí darovaného vajíčka. Sama už ve věku 55 let byla v klimakteriu.

Podle svých slov chtěla mít pouze jedno dítě, časem však zjistila, že jí to nestačí.

„Díky všem těm dětem mládnu,“ řekla pro německou RTL Annegret. Televize RTL citovala i jejího gynekologa, který potvrdil, že je vše v pořádku. Dodal ale, že v takto vysokém věku je vždy určité riziko, které se s blížícím se porodem zvyšuje. Nejvíce hrozí předčasný porod, který se ale u Annegret snaží všemožně odvrátit.