Poznáte, který předmět na fotografii je vyroben z Lega?

Poznáte, který předmět na fotografii je vyroben z Lega? Zdroj: Dean West

Z lega jsou vyrobeny mraky a kyblík.
Z lega jsou vyrobené koleje.
Z lega je vyrobený pes a figurína
Z lega jsou vyrobeny červené šaty.
Z lega jsou vyrobeny žabky a ručník.
7
Fotogalerie

Vytváření uměleckých děl pomocí stavebnice: Poznáte, které předměty na fotkách jsou vyrobené z Lega?

Být originální a šokující už není v dnešní době tak jednoduchá věc. Dean West ale realizoval myšlenku, která je přinejmenším zajímavá a neotřelá. Rozhodl se totiž do fotografií amerického Západu umístit předměty, které jsou vyrobené ze stavebnice Lego. Samozřejmě tak, aby splývaly s prostředím. O výsledku jeho snahy se můžete přesvědčit sami.

Skládáním různých druhů stavebnic trávilo dětství hodně z nás. Stejně na tom byl i umělec Dean West, který díky skládačce pořádně okořenil svou práci. Když měl totiž v roce 2009 odeslat do rodné Austrálie krabici s Legem, napadlo ho, že pomocí kostiček vytvoří umělecká díla.

Jelikož ale rozhodně nebyl žádný velký odborník na skládání ani sochařství, dlouho hledal někoho, kdo by mu mohl v jeho snu pomoci. Nakonec oslovil newyorského sochaře Nathan Sawaya, jehož výtvory z Lega chtěl do fotek využít tak, aby bylo jen těžké rozpoznat, že tam nepatří.

I když byl Sawaya k projektu ze začátku velmi skeptický, nakonec svolil a za pár dní už se s Deanem Westem vydali ve vypůjčeném džípu hledat inspiraci. Tou byl na cestě přes Kalifornii, Arizonu, Nevadu a Utah hlavně obyčejný americký život. Výsledkem je sedm stylizovaných fotografií, které svým statickým uspořádáním připomínají staré americké pohlednice. Sochy z Lega budete možná mít v některých případech problém na snímku najít, protože díky speciální technologii vypadají jako součást obrázku.