Video placeholde

Kdo tvrdí, že se nebojí, tak kecá, říká český voják Dominik Humburger

Známý profesionální zápasník MMA a četař Dominik Humburger se v pondělí 6. května postaví v UNYP Areně do boxerského ringu. Ze svého soupeře, člena královéhradecké zásahovky a zápasníka muay thai Jakuba Klaudy má respekt. Vyhrát chtějí oba. Především však chtějí na charitativním gala večeru bojových sportů CZ FIGHTERS FOR VETERANS vyboxovat co nejvíc na podporu válečných veteránů a jejich rodin. Portréty obou bojovníků si navíc můžete vydražit v aukci, kterou pořádá Reflex.   

„Dlouho jsem v boxerském ringu nestál. Co když prohraju? Budou to nervy… Kdo říká, že se nebojí, tak kecá,“ přiznává profesionální zápasník MMA a četař Dominik Humburger, který slouží u 31. pluku. „Jsem hrdý na to, že jsem v armádě, těší mě, že ostatní můžu něco naučit. Armáda je moje druhá rodina. Jestli válečným veteránům trošku pomůže, že pro ně budu zápasit, je to to nejmenší, co mohu udělat.“

Portrét Dominika Humburgera si můžete vydražit zde >>>

Uspořádat charitativní turnaj bojových sportů na podporu válečných veteránů a jejich rodin napadlo velitele chrudimských výsadkářů Petra Matouše. Pro tuto myšlenku se pak nadchl nejen Dominik Humburger, ale i David Dvořák, Jakub Klauda, Josef Štummer, Jakub Kukla, Jaroslav Pokorný, Jan Široký, Jakub Synek, Dušan Glezgo, Petr Dvořáček, Jaroslav Biletskyi, Václav Přibyl, Pavel Touš ml., Jan Kult a Rajde Sotolonga.

„Když mi zavolal David Dvořák a řekl mi o projektu CZ FIGHTERS FOR VETERANS, vůbec jsem neváhal. Je to pro dobrou věc, je to skvělá možnost, jak pomoci rodinám, které přišly ve válce o otce. Novodobí veteráni taky umírají, mají zranění,“ říká desátník a profesionální zápasník MMA Josef Štummer.

„Víme, že se nám při výkonu našeho povolání může něco přihodit, to tak je. Jenomže když se to stane, zůstane tady po vás rodina… A pro ni je to daleko těžší než pro vás. Proto vznikl projekt CZ FIGHTERS FOR VETERANS,“ říká člen královéhradecké zásahovky a zápasník muay thai Jakub Klauda.

Portrét jeho i dalších bojovníků si můžete vydražit zde >>>