Zdroj: Depositphotos.com

Česká Fortuna liga je zpět! Slibuje napínavý boj o titul i poháry

Letní přestávka je u konce! Fotbalová Fortuna liga láká na další napínavou podívanou na všech frontách. O titul se už před startem hlásí tradičně Sparta a Slavia, ze závětří se je opět pokusí překvapit Plzeň. Velká očekávání ovšem vzbuzují i některé další týmy, řada z nich totiž přes pauzu vydatně posilovala, což může výrazně promíchat karty na tuzemské scéně. Na jaře slavili titul Letenští, nyní ale vše začíná opět od nuly. Sezona, která se po 30. kolech překlopí do nadstavbové fáze, odstartuje už tento víkend, tak buďte u toho!

Nejvíce pozornosti přitahovalo v létě klasicky dění u největších favoritů na mistra. Sparta už dříve avizovala, že chce zapracovat na šíři kádru. Přivedla proto Michala Ševčíka, Srba Birmančeviče a pracuje ještě na dalších jménech. Těsně přes startem sezony sice odešel kanonýr Tomáš Čvančara do Německa, klub však místo něj přivedl Nigerijce Olatunjiho z Liberce. Zapeklitá naopak zůstává otázka brankáře, Matěje Kováře si totiž stáhl jeho mateřský Manchester.  Slavia se po posilách opět dívala doma i v zahraničí. Z Česka přivedla Mojmíra Chytila z Olomouce a Muhammeda Tijaniho z Ostravy, kteří by měli rozšířit střelecký potenciál sešívaných. Z Norska dále dorazili Conrad Wallem a Sheriff Sinyan, které trenér Jindřich Trpišovský dlouho chtěl do týmu. Oslabením naopak jistě bude odchod Davida Juráska do Benficy Lisabon, za něhož ovšem do slávistické kasy přibylo parádních 14 milionů eur. O poznání klidnější bylo přestupové léto v Plzni.  Svou největší posilu klub ze západu Čech ulovil do  kanceláří, nový majitel z Rakouska by totiž měl výrazně stabilizovat situaci v klubu. Zajímavé bude sledovat, jak si tým povede pod novým trenérem Miroslavem Koubkem.

Rušno ovšem bylo i na dalších adresách. Pořádný průvan sestavou provedl Baník, který chce napravit loňskou zpackanou sezonu. Manažer Luděk Mikloško přivedl celkem devět posil, mezi nimiž vynikají rychlonohý Filip Kubala nebo brazilský kouzelník Ewerton. Horko bylo i v Jablonci. Miroslav Pelta i přes své soudní tahanice překopal kádr a s novým trenérem Radoslavem Látalem chce po záchranářských starostech zaútočit až na poháry. Podobné ambice však podle odborníků bude mít skoro půlka ligy. Slovácko udrželo žádaného kouče Svědíka, Liberec se vyvaroval tradičního rozprodeje a Olomouc bude spoléhat na nového střelce Lukáše Juliše. O další překvapení se pak pokusí Bohemka. Stejně jako loni bude našlapaná také tabulka na opačném konci. Týmů, kterým se moc nevěří, je hned několik.

Napovědět by mohlo už úvodní ligové kolo. Šlágrem prvního víkendu bude bezpochyby souboj Sparty doma s Olomoucí. Letenští v posledních letech start ligy opakovaně nezvládali, čehož by ambiciózní Sigma mohla využít. Složitý úvod čeká i Slavii. Ta je sice doma s Hradcem jasným favoritem, Východočeši jsou však jejich noční můrou. Plzeň jako jediný z hlavních uchazečů o nejvyšší příčku začne venku, cestovat bude do Teplic. Pozornost si zaslouží i další utkání, za všechny lze jmenovat například zápas v Liberci, kam zavítá přebudovaný Baník. Kdo rozehraje sezonu nejlépe? A kdo bude na konci slavit titul a poháry nebo se naopak s nejvyšší soutěží rozloučí? Na to si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.