Zdroj: vivo Tech GmbH

5
Fotogalerie

Na český trh dorazil prémiový fotomobil vivo X90 Pro

Na českém trhu je již k dispozici vlajková loď značky vivo - nejnovější smartphone vivo X90 Pro. Tento výjimečný fotomobil staví na silných stránkách svého předchůdce v oblasti fotografování a natáčení při slabém osvětlení a v noci a ještě více tyto vlastnosti rozvíjí. Vsází také na výjimečnou výbavu a výkon, který se nezastaví před žádnou výzvou.

Třetí generace prémiového smartphonu zaměřeného na fotografické funkce v mnoha ohledech posouvá hranice možností při focení i nahrávání videa. Jádrem vivo X90 Pro je zobrazovací systém vyvinutý v rámci globálního partnerství společností vivo a ZEISS s hlavním 1palcovým fotoaparátem. Na pořízení těch nejlepších záběrů se také podílí mimořádná kombinace hardwaru a softwaru doplněná o umělou inteligenci.

Zadní straně smartphonu vévodí velké oko, skrývající 50Mpx hlavní fotoaparát spolu s 50Mpx portrétním a 12Mpx ultra širokým fotoaparátem a dalšími doplňkovými senzory. Celou sadu chrání před poškozením odolné sklo Corning Gorilla Glass. V porovnání s modelem X80 Pro nabídne tento model vyšší citlivost na světlo a dokonalejší stabilizaci obrazu, takže zvládnete pořídit dokonale jasné a ostré záběry i ve velmi špatných světelných podmínkách.

Ve spolupráci se společnosti ZEISS vznikla také celá řada doplňkových funkcí a nastavení uživatelského rozhraní fotoaparátu, se kterými máte téměř neomezené možnosti, jak využít výkonný fotoaparát tohoto smartphonu. Speciální funkce ZEISS Natural Color 2.0 je pak kalibrována tak, aby prezentovala barvy co nejvěrněji a přiblížila pořízené snímky tomu, co při focení vidíte vlastníma očima.

vivo Tech GmbH

Vlajková loď s duálním čipem

Nový vivo X90 Pro je prvním chytrým telefonem v Evropě, který je vybaven platformou MediaTek Dimensity 9200. Tato efektivní a vyvážená čipová sada, která je výsledkem spolupráce společností vivo a MediaTek, přináší vyšší výkon a nižší spotřebu energie v porovnání se svým předchůdcem. Celá platforma také zlepšuje grafický výkon telefonu, což v kombinaci s funkcí Ray Tracing a 120Hz obnovovací frekvencí displeje dává vynikající základ pro hraní her na mobilu.

OLED displej telefonu je vyladěn tak, aby na své 6,78palcové mírně zakřivené ploše poskytl co největší pohodlí a nejvěrnější vykreslení barev. Navíc je vyrobený z nového luminiscenčního materiálu, který účinně redukuje modré světlo pro ochranu očí i při dlouhém používání. O chlazení telefonu se postará chladící plocha telefonu složená ze struktury až 24 vrstev pro odvod tepla z procesoru do rámu telefonu, takže se nemusíte bát přehřívání vnitřních komponent.

Díky zapojení 120W Dual-Cell FlashCharge dosahuje vivo X90 Pro zcela nové úrovně také v rychlosti nabíjení. V rychlém režimu znovu získáte 50 % energie už za 8 minut a 10 sekund! Vyvážený režim pro každodenní nabíjení pak dokáže baterii zcela nabít za pouhých 29 minut. Smartphone také podporuje známé 50W bezdrátové nabíjení FlashCharge, které bylo představeno u loňského modelu X80 Pro.

vivo Tech GmbH

Více informací naleznete na www.vivo.com nebo na IG vivo_czech.