Video placeholde

Vodu v podolských bazénech pomáhá zahřívat i Česká televize, denně se tam vykoupe přes dva tisíce lidí

Milion lidí ročně, tolik návštěvníků v průměru vyhledává jedno z nejpopulárnějších koupališť, totiž plavecké bazény v Podolí. I my jsme se tam rozjeli, protože v letní sezóně nenajdete vhodnější příklad místa, které by bylo… hm, kapku moc.

V naší sérii minireportáží jsme se rozhodli podívat se na několik míst v Praze, která jsou přes léto našlápnuta lidmi. Ať už jsou to koupáky, architektonické či historické památky nebo místa, kde musí spousta lidí trávit čas, přestože je venku tak hezky. Jako první destinaci jsme si vybrali plavecký stadion Podolí.

Několik stánků s občerstvením, divoká řeka, brouzdaliště, skokánky a tobogány, ale hlavně dva padesátimetrové bazény, jejichž teplota nikdy neklesá pod pětadvacet stupňů. Z části taky proto, že vychladlou vodou se o pár set metrů dál pomáhají chladit studia České televize a ohřátá voda pak proudí zpátky do bazénu. A tuhle parádu si denně užívá dva a půl tisíce lidí. Teoreticky. V průměru. Reálně to vypadá tak, že v létě je v Podolí hlava na hlavě. Místo přesně pro nás!