Tálibán vítězí, 20 let americké intervence je v háji. A Babiš ukázal pravou tvář

Události uplynulých pár dní předčily veškerá očekávání všech odborníků světa. Tálibán využil stažení vojáků z Afghánistánu a během pár týdnů se radikálové zmocnili velké části území, což o víkendu vyvrcholilo obsazením hlavního města. 20 let americké intervence a miliardy dolarů jsou haj*lu. A co naplat, že místních vojáků bylo skoro 5x tolik než Tálibánců, armáda zahodila zbraně a prchla, stejně jako prezident. Pokud to takhle půjde dál, Babiš jim bude ještě před volbama nabízet zmrzlinu a koblihy. Více v Událostech Luďka Staňka na Mall.tv.

A o Afghánistánu si něco povíme i v druhé části dnešních zpráv. Podle nejrůznějších předpovědí měli Tálibánci dobýt Kábul v řádu týdnu, maximálně pár měsíců. No stihli to za dva dny. Takže ze země prchaj cizinci i místní. A samozřejmě i čeští diplomaté a jejich rodiny. Už fakt, že tu situaci média propírají bůhví jak dlouho, i ministr zahraničí to řešil v sobotu odpoledne, ale k evakuaci došlo dle místního času až v pondělí, je prostě úplně šílený.

A to ani nemluvě o faktu, že původní plán byl evakuovat dva české diplomaty. O dalších zaměstnancích české ambasády ani slovo. Prostě - nemáte u nás volební právo, se*eme na vás. Andy ale dostal pořádnou čočku, takže nakonec svolil přivézt i ty, kteří Čechům pomáhali. Tak nějak doufám, že na Andyho čeká pořádně rychlá karma...