Realitní makléřka Alena Petržílková

Realitní makléřka Alena Petržílková Zdroj: Success Brokers s.r.o.

Makléřkou se stala ve 22 letech, dnes pracuje přes doporučení

Alena Petržílková z realitní kanceláře Next Reality Expert, se realitám věnuje již třetím rokem. Má za sebou několik desítek realizovaných transakcí a nemovitosti nabírá především přes doporučení. Jak vypadaly její kariérní začátky? Jak se dopracovala k doporučením? Na tyto otázky nám dnes odpověděla.

Jaké byly vaše začátky v realitách?

Každé začátky v nové profesi jsou obtížné. Já měla to štěstí, že jsem ve své předchozí profesi hodně komunikovala se zákazníky a měla jsem minimální ostych na schůzkách. V realitách jsem začínala podnikat před třemi lety, v té době jsem pracovala hlavně s poptávkou na pronájmy. To mne ale naučilo, jak se svými klienty správně pracovat. Přes prvotní realizované poptávky jsem se dopracovala ke svým klientům z řad pronajímatelů a později k samotným prodejům nemovitostí. Drtivá většina mých prodaných nemovitostí vznikla právě díky spokojenosti pronajímatelů s mým lidským přístupem a profesionalitou. Doporučovali mne dále, nebo mi do prodeje svěřili svou nemovitost.

Máte za sebou nějaký zajímavý obchod, který Vám utkvěl v paměti?

Jedna z mých prvních prodejových nabídek byla budova bývalé pekárny s rozsáhlými pozemky. Bohužel ale byla v dezolátním stavu a celý proces prodeje byl opravdu komplikovaný. Po roce a půl se mi nakonec podařilo budovu s pozemky prodat klientovi, který zde obnovil provoz pekárny. To nadšení ze strany majitelů budovy, určitě stálo za všechna úskalí, kterými jsme si společně prošli. Celkově mám za sebou již několik prodejů, které byly opravdu specifické zejména tím, jak jsem se k ní dopracovala. Momentálně mám třeba v portfoliu rekreační areál na Šumavě s několika stavbami a mimo jiné i s údajně léčivým pramenem vody. Majitel mi svěřil tuto specifickou nemovitost do péče skrze pronájem 16ti metrové kanceláře, kterou jsem pro něj již po několikáté zrealizovala.

Máte nějakou radu pro začínající makléře?

Se silným partnerem v zádech to budete mít mnohem jednodušší, vyhledejte si proto realitní kancelář, která Vám nabídne skvělé zázemí, vzdělávací systém a výhodné služby pro Vaše klienty. V NextReality máme mnoho projektů, které našim klientům můžeme nabídnout nad rámec běžných služeb – přes finanční a marketingové specialisty až po výkupy nemovitostí. A v neposlední řadě bych ráda poradila všem začínajícím makléřům, aby pracovali stejně tak tvrdě na menších zakázkách, jako na velkých projektech. Nikdy totiž nevíte, jaký obchod by Vám v budoucnu mohl zajistit pronájem garsonky či malé kanceláře.

Realitní makléřka Alena Petržílková