Hodinky Amazfit GTR 2e

Hodinky Amazfit GTR 2e Zdroj: Archiv

Hodinky Amazfit GTR 2e
Hodinky Amazfit GTR 2e
Hodinky Amazfit GTR 2e
3
Fotogalerie

Chytrý pomocník za lidovou cenu. Hodinky Amazfit jsou nabité funkcemi od dražší konkurence

Poslední dobou jako by se s nimi roztrhl pytel. Řeč je o chytrých hodinkách, které kromě klasického ukazatele času jsou i pomocníkem během spousty každodenních aktivit. Krokoměr, cvičení nebo příjem zpráv je jen naprostý základ, který dnes musí umět úplně každý model. S dalším počtem funkcí však většinou roste i jejich cena, což může některé zájemce odradit. Firma Amazfit proto uvedla na trh řadu hodinek, které se svými funkcemi vyrovnají velkým hráčům, stojí ale pouhý zlomek.

Designem se podobají některým konkurentům, ze široké nabídky si vybere milovník klasických kulatých ciferníků i ten, kdo touží po změně a preferuje hranatý displej, na kterém se například lépe čtou zprávy. Ten, kdo touží po zachování puncu klasiky, a tedy zvolí kulovitý tvar, jistě ocení tip na model GTR 2e.

Na první pohled je patrné, že tento model nápadně připomíná tradiční hodinky. Nemusíte se jej tedy bát vzít na důležitou pracovní schůzku, ostudu neudělají ani v kanceláři a jejich výhodou je, že s nimi hned po práci můžete vyrazit do fitka. V základním vybavení disponují silikonovým odepínacím páskem, který lze samozřejmě vyměnit za nějaký elegantnější, a jsou spíš drobnější než masivní. Ze spodu jsou senzory, které snímají hodnoty základních funkcí na těle jako je srdeční tep nebo okysličení krve, na boku zase najdete tlačítka pro jejich snadné a intuitivní ovládání.

Malý stroj s velkým množstvím funkcí

Velikost displeje je tak akorát. Úhlopříčka 1,39 placů poskytuje dostatečný prostor pro zobrazení všech nutných informací. Jejich velkou a nespornou výhodou je baterie a její výdrž. Ta je sice oficiálně o něco nižší, než udává výrobce, který láká až na 24 dní bez nabíjení, i tak je to ale velmi nadprůměrné. Při běžném používání totiž hodinky vydrží na jedno nabití zhruba týden. Důležité je však držet se spojení „běžné užívání“. Pokud budete chtít využívat všechny funkce, a to i ty pokročilejší, je nutné počítat s častějším nabíjením.

Model GTR 2e se také pyšní obrovským množstvím sportovních režimů. Vybírat si můžete z té naprosté klasiky jako je cyklistika, běhání, plavání či horolezectví, najdete tam ale i netradiční sporty jako je kriket nebo curling. Další jejich výhodou je to, že dokáží zaznamenat trasu například při běhu nebo cyklistice, a to i v případě, že u sebe nemáte mobilní telefon. Nicméně jak už bylo řečeno, v tomto případě je dobré počítat s nižší výdrží baterie.

Hodinky Amazfit GTR 2e dokáží navíc i měřit hladinu stresu a ukazatel zdraví, takzvané číslo PAI. Je vědecky dokázáno, že pokud se toto číslo pohybuje nad hodnotou 100, je poskytnuta ochrana před srdečními chorobami. Pro správné spárování a fungování je navíc nutné mít nainstalovanou aplikaci Zepp, v níž budou zaznamenány a uchovány veškeré naměřené hodnoty.

Jako poslední je nutné zmínit jejich cenu. Všechny uvedené funkce totiž dostanete za 3 090 Kč. Amazfit uvedl na trh přístroj, který je dostupný široké veřejnosti.